Το Instagram θα σας ζητήσει να κάνετε ένα διάλειμμα αν «καίγεστε» στην πλατφόρμα

Παύλος Παπαπαύλου
Το Instagram θα σας ζητήσει να κάνετε ένα διάλειμμα αν «καίγεστε» στην πλατφόρμα
Νέο χαρακτηριστικό που αρχίζει να γίνεται διαθέσιμο από σήμερα σε συγκεκριμένες αγορές του πλανήτη.

Το Instagram έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να γίνει πιο ασφαλές για τους νέους και έτσι ξεκινάει να θέτει σε λειτουργία ένα χαρακτηριστικό που θα σας ζητάει να κάνετε διάλειμμα αν βλέπει να «τρώτε» πολύ ώρα στην πλατφόρμα του.

Το “Take a Break” τίθεται από σήμερα σε λειτουργία σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία και αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές και βάσει αυτού, ένα σχετικό μήνυμα θα εμφανίζεται σε χρήστες που σκρολάρουν πάρα πολύ ώρα και βλέπουν πολλά posts και stories. Μάλιστα, η εφαρμογή εκτός από την παράκληση για ένα διάλειμμα, θα καλεί τον χρήστη να ορίσει πότε θα του εμφανιστεί ξανά στο μέλλον.

Το Instagram ξεκίνησε από τον Μάρτιο να προσπαθεί να προσεγγίσει με ασφάλεια τους νεότερους χρήστες και μάλιστα έβαλε και σε λειτουργία διάφορα εργαλεία για τους γονείς, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και να έχουν εικόνα πόσες ώρες είναι online μέσα στο app, αλλά και να ενημερωθούν αν υπάρξουν ενδείξεις πως κάποιος προσπαθεί να τα προσεγγίσει κακόβουλα.

Ακόμη, δοκιμάζεται ένα χαρακτηριστικό για μαζική διαγραφή posts και φωτογραφιών (κυρίως για όσους θέλουν να διαγράψουν πολλά από τα όσα είχαν αναρτήσει στο παρελθόν), μαζί με τα likes και comments.

Η διάθεσή του στους χρήστες αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο. Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι η επέκταση σε περαιτέρω χρήστες της λειτουργίας απαγόρευσης λήψης μηνυμάτων από άγνωστους λογαριασμούς σε ανήλικους.

Πηγή εικόνας: Reuters