TikToker αποκάλυψε τις παρενέργειες του «πιο τρομακτικού ναρκωτικού στον κόσμο» (vid)

Newsroom
TikToker αποκάλυψε τις παρενέργειες του «πιο τρομακτικού ναρκωτικού στον κόσμο» (vid)
Το ναρκωτικό που λέγεται «Ανάσα του Διαβόλου προκαλεί τρόμο.

Ένας TikToker γνωστός με το όνομα bretts.facts σόκαρε τους ακόλουθούς τους, όταν τους αποκάλυψε τις παρενέργειες του πιο τρομακτικού ναρκωτικού στον κόσμο. Πρόκειται για το ναρκωτικό που έχει ονομαστεί «Ανάσα του Διαβόλου», της άγευστης και άοσμης ουσίας επιστημονικά γνωστής ως «scopolamine» ή «σκοπολαμίνη», η οποία χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις λαβυρινθικών διαταραχών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.

@bretts.facts Devil’s Breath is terrifying #learnontiktok #interestingfacts #facts #fyp ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Η ουσία αυτή γεννιέται στο φυτό Brugmansia που το βρίσκεις σε δάση της Κολομβίας. Ουσιαστικό πρόκειται για θανατηφόρο παραισθησιογόνο. Η ανθρώπινη βούληση παύει να υφίσταται, την ίδια ώρα που ο εγκέφαλος σταματά να «καταγράφει» όσα συμβαίνουν.

Αν κάποιος καταπιεί το φυτό, οι μύες παραλύουν και οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται. Μπορεί επίσης να έχει ξηροστομία, δυσκοιλιότητα, τρόμο, ημικρανίες, κακό συντονισμό, αυταπάτες, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις και σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις μπορεί να επέλθει και ακόμα και ο θάνατος.

Η «Ανάσα του Διαβόλου» χρησιμοποιείται σε διάφορά μέρη του κόσμου, κυρίως από κακοποιούς που επιδιώκουν να στερήσουν τη σωματική δύναμη μέχρι και τη συνείδησή από τα θύματά τους. Έως και 50.000 άνθρωποι νοσηλεύονται κάθε χρόνο στην Κολομβία ως αποτέλεσμα του φαρμάκου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.