Τουλάχιστον δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον»

Newsroom
Τουλάχιστον δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον»
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα».

Εκτός του «κρούσματος 0» της παραλλαγής «Όμικρον», που εντοπίστηκε στην Κρήτη, εξετάζονται τουλάχιστον δύο ακόμα ύποπτα κρούσματα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στον ΑΝΤ1.

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα. Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε μάλιστα για το αν θα μειωθεί το διοικητικό πρόστιμο (100 ευρώ) για τους άνω των 60 ετών και είπε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη.

Συμπλήρωσε πως: «Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».