Το θρίλερ της Βιρτζίνια εξιχνιάστηκε από Sesame Street αλλά το κοριτσάκι δεν βρέθηκε ποτέ!

Newsroom
Το θρίλερ της Βιρτζίνια εξιχνιάστηκε από Sesame Street αλλά το κοριτσάκι δεν βρέθηκε ποτέ!
Σαν σήμερα το 1989 οι ιατροδικαστές λύνουν τον γρίφο για την εξαφάνιση της 5χρονης Μελίσα Μπράνεν από τα… ρούχα, χάρη στο Sesame Street. Η μικρή όμως δεν βρέθηκε ποτέ!

Ένα θρίλερ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να ήταν κινηματογραφικό, ακόμα και μυθιστορηματικό, εξιχνιάστηκε σαν σήμερα το 1989 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μόνο που θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως ήταν… ημιτελές, καθώς η 5χρονη Μελίσσα Μπράνεν δεν βρέθηκε ποτέ.

2

Πως κατέληξαν στον Χιουζ

2

Το μικρό κορίτσι είχε εξαφανιστεί χωρίς κανένα ίχνος από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Βιρτζίνια και ύστερα από την έρευνα της αστυνομίας συνελήφθη ο καλεσμένος του πάρτι Κάλεμπ Χιουζ. Οι αρχές δεν έφτασαν απευθείας στον ύποπτο, που αποδείχθηκε ο δράστης, αλλά πρώτα ανέκρινε και εξέτασε τους πάντες από το πάρτι.

Κατέληξαν οι έρευνές τους στον Χιουζ όταν διαπίστωσαν ότι είχε φύγει από το πάρτι, περίπου την ίδια ώρα που η μικρή Μελίσσα Μπράνεν αγνοούταν.

Τον βρήκαν να πλένει τα ρούχα του

2

Όταν οι ντετέκτιβ της αστυνομίας επισκέφτηκαν το σπίτι του Χιουζ στη 01:00 τα ξημερώματα, τον βρήκαν να πλένει τα ρούχα, τα παπούτσια και τη ζώνη του. Φυσικά αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με το κοριτσάκι, αλλά οι ντετέκτιβ ξεκίνησαν εξονυχιστική έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του.

Συνέλεξαν τρίχες και ίνες

2

Ειδικό κλιμάκιο από το εγκληματολογικό επισκέφτηκε το σπίτι του Χιουζ και συνέλεξε τρίχες και ίνες, περνώντας προσεκτικά ταινία σε όλες τις επιφάνειες, τόσο της οικίας όσο και του αυτοκινήτου. Κάθε μικροσκοπικό στοιχείο στην ταινία καταγράφηκε και μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο απόξεσης, όπου στη συνέχεια εξετάστηκαν στο μικροσκόπιο. Επιπλέον, τα ρούχα του Χιουζ «χτενίζονταν» συστηματικά για ξένες ίνες και τρίχες.

Πάνω από 50 μπλε ίνες στο αυτοκίνητο, αλλά...

2

Δύο από τις ίνες που βρέθηκαν στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του Χιουζ, ταίριαζαν με το παλτό από γούνα κουνελιού που φορούσε η μητέρα της Μπράνεν στο πάρτι. Ωστόσο, επειδή ήταν πιθανό οι δύο ίνες να είχαν «προσγειωθεί» κατά λάθος εκεί, η αστυνομία χρειαζόταν πρόσθετα στοιχεία.

Αν και η Μπράνεν φορούσε μπλε πουλόβερ όταν εξαφανίστηκε και η αστυνομία εντόπισε περισσότερες από 50 μπλε ίνες στο αυτοκίνητο, ήταν αδύνατο να γίνουν άμεσες ιατροδικαστικές συγκρίσεις, καθώς δεν είχαν στα χέρια τους τα ρούχα από το μικρό κορίτσι.

Το «Sesame Street»

2

Οι ερευνητές έμαθαν ότι το πουλόβερ της Μελίσσα ήταν μέρος μιας στολής της παιδικής σειράς Sesame Street που φτιάχτηκε από την Τζέι Σι Πένι και η οικογένεια της Μελίσσα μπόρεσε να αποκτήσει μια πανομοιότυπη. Μια λεπτομερής εξέταση των ιατροδικαστών απέδειξε ότι οι μπλε ίνες στο αυτοκίνητο του Χιουζ ταίριαζαν απόλυτα με εκείνες της στολής του Sesame Street.

Ο Χιουζ, στις 8 Μαρτίου το 1991, καταδικάστηκε για απαγωγή με πρόθεση κακοποίησης, αλλά η Μελίσα Μπράνεν δεν βρέθηκε ποτέ!