Έντονος διάλογος Μητσοτάκη-Πολάκη: «Είσαι άσχετος», «ανέβασε τη μάσκα σου, με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ»

Newsroom
Έντονος διάλογος Μητσοτάκη-Πολάκη: «Είσαι άσχετος», «ανέβασε τη μάσκα σου, με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ»
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, με τον Πρωθυπουργό να λέει στον Αλέξη Τσίπρα: «Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και τότε συζητάμε».

Έντονος ήταν στην δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους κ.κ. Τσίπρα και Πολάκη.

«Δεν άκουσα καμία πρόταση για το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων στις πιο ευάλωτες κατηγορίες» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για να μην έχουμε πρόσθετη επιβάρυνση στο ΕΣΥ αν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά θα θέλαμε δυο μήνες για να σταματήσει η πίεση στο ΕΣΥ. Το θέμα μας δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ αλλά να μην φτάνουν οι άνθρωποι σε αυτές».

Συμπλήρωσε δε: «Μην παραπλανείτε την κοινή γνώμη. Αν είχαμε τα ποσοστά της Δανίας και τη Πορτογαλίας δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους λες και αν πάμε εσείς και εγώ θα τους πείσουμε. Εκτός και αν θέλετε να στείλετε τον κ. Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ. Εδώ κάνατε έναν χρόνο να φτιάξετε ένα σποτάκι. Ας είμαστε σοβαροί και επειδή μας κατηγορήσατε σας λέω ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε».

Τόνισε ότι: «Το πρόβλημά μας δεν είναι τα κρεβάτια, τα ντουβάρια και τα μόνιτορ. Το πρόβλημά μας είναι οι γιατροί. Και σταματήστε να περιγράφετε το ΕΣΥ ως ένα αχούρι γιατί αδικείτε τις προσπάθειες των γιατρών», τόνισε πάλι απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους αν έχουν ενδείξεις ότι δεν έχουν σωστή περίθαλψη να το πουν.

«Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι...». Την ώρα που έλεγε αυτά, ο Παύλος Πολάκης σηκώθηκε εξαγριωμένος και φώναζε στον πρωθυπουργό: «Είσαι άσχετος».

«Ανεβάστε τη μάσκα. Με αντιεμβολιαστές εγώ δεν συνομιλώ» είπε ο Μητσοτάκης, ρωτώντας έπειτα τον Αλέξη Τσίπρα αν «σας τιμά αυτή η εικόνα; Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και τότε συζητάμε».