Μεγάλη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της αστυνομίας και δεκάδες συλλήψεις: Χειροπέδες σε αξιωματικό διοικητή Α.Τ.

Newsroom
Μεγάλη επιχείρηση των «αδιάφθορων» της αστυνομίας και δεκάδες συλλήψεις: Χειροπέδες σε αξιωματικό διοικητή Α.Τ.
Φαίνεται πως έχει συλληφθεί αξιωματικός, διοικητής Αστυνομικού Τμήματος, ενώ συλλήψεις αστυνομικών έχουν γίνει σε Ασπρόπυργο, Ομόνοια, Γλυφάδα και Καλλιθέα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του τμήματος των Εσωτερικών «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. που εξαρθρώνουν κύκλωμα παράνομων εκδόσεων ταυτοτήτων, αδειών διαμονής και άλλων εγγράφων σε αλλοδαπούς.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως σε αυτό το κύκλωμα εμπλέκονται τόσο φορείς του δημοσίου, με τις έρευνες να έχουν γίνει και στα σπίτια τους όσο και… αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα, όπως και στελέχη που εργάζονται σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φαίνεται μάλιστα πως έχει συλληφθεί αξιωματικός, διοικητής Αστυνομικού Τμήματος, ενώ συλλήψεις αστυνομικών έχουν γίνει σε Ασπρόπυργο, Ομόνοια, Γλυφάδα και Καλλιθέα.

Τα μέλη του κυκλώματος, με τη «συνεισφορά» αστυνομικών χορηγούσαν έναντι αμοιβής έγγραφα σε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να πάρουν άδεια παραμονής, ταυτότητα κοκ.

Η έρευνα των «αδιάφθορων» ήταν πολύμηνη και εξετάστηκαν σε πολλά τμήματα όλες οι ταυτότητες που εκδόθηκαν το διάστημα της δράσης του κυκλώματος.

Έχουν κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις του κυκλώματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.