Εξαγριωμένοι ψαράδες στην Αγγλία απαγόρευσαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος να σώσει μετανάστες: «Έχουμε αρκετούς, χορτάσαμε»

Newsroom
Εξαγριωμένοι ψαράδες στην Αγγλία απαγόρευσαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος να σώσει μετανάστες: «Έχουμε αρκετούς, χορτάσαμε»
Όταν το σκάφος ετοιμάζονταν να βγει, οι ψαράδες σκόπιμα στάθηκαν μπροστά του για να το εμποδίσουν.

Η Αγγλία αντιμετωπίζει εισροές μεταναστών, υπήρξε μάλιστα και διπλωματικό επεισόδιο με την Γαλλία και τα σωστικά μέσα προσπαθούν να σώσουν τους ανθρώπους που παλεύουν με τα κύματα και την εξαθλίωση, αλλά συναντούν και δυσκολίες που δεν θα έπρεπε και κανείς δεν θα ανέμενε.

Ένα ναυαγοσωστικό σκάφος τύπου RNLI λοιπόν παρεμποδίστηκε να πάει να σώσει μετανάστες, καθώς στην προσπάθειά του αυτή, συνάντησε εξαγριωμένους ψαράδες στην παραλία στο Χάστινγκς.

2

Η Zoe από το Hastings, η οποία υπήρξε μάρτυρας του περιστατικού μαζί με τον φίλο της, περπατούσε στην παραλία τη στιγμή του συμβάντος και είπε ότι άκουσε «φρικτές» και «απεχθής» φράσεις προς τους διασώστες εθελοντές του RNLI, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να επιχειρήσουν.

«Το Σάββατο (20 Νοεμβρίου) ο φίλος μου και εγώ ήμασταν στην παραλία και ακούσαμε τον σταθμό ναυαγοσωστικής. Σκεφτήκαμε «α, έχουν κλήση» και μείναμε να παρακολουθήσουμε.

Υπήρξε μια ομάδα ψαράδων που έβγαζε ψάρια στην ακτή εκείνη τη στιγμή και καθώς ο σταθμός του σκάφους άνοιξε, ακούσαμε τον ψαρά να φωνάζει: “Μην φέρνετε άλλους από αυτούς, έχουμε χορτάσει”. ”Γι' αυτό σταματήσαμε τις δωρεές μας” και τέτοια φρικτά πράγματα».

Στη συνέχεια η Zoe είπε: «Το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους ετοιμάζονταν να μπει στο νερό και μερικοί από τους ψαράδες σκόπιμα βγήκαν με τους κουβάδες τους και στάθηκαν κατευθείαν μπροστά στο σκάφος, ώστε να μην μπορεί να μπει στο νερό. Ήταν πραγματικά οξύθυμοι και μπορούσες να ακούσεις το μίσος στις φωνές τους».

2

Αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί στην θλιβερή είδηση πως 27 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ανατράπηκε ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη.

Η Zoe είπε ότι κλήθηκε η αστυνομία και το RNLI επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό, ωστόσο ανέφεραν πως είναι σε λειτουργία το σκάφος και έτοιμο να επιχειρήσει.