Το Παρίσι θα δοκιμάσει τα πρώτα ιπτάμενα ταξί της Ευρώπης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024!

Newsroom
Το Παρίσι θα δοκιμάσει τα πρώτα ιπτάμενα ταξί της Ευρώπης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024!
Τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα» δεν είναι σενάριο ταινίας των ΄90ς αλλά πλέον… πραγματικότητα.

Αν νομίζατε ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, ήταν απλώς ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που βλέπαμε στις ταινίες των ΄90ς, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς Γάλλοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τα πρώτα ηλεκτρικά αεροταξί της Ευρώπης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο χώρος δοκιμών βρίσκεται στο Pontoise, λίγο έξω από το Παρίσι και περίπου 30 κατασκευαστές κάνουν τις δοκιμές τους.
Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι φίλοι των Ολυμπιακών Αγώνων και των σπορ θα μπορούν να μετακινούνται στην «πόλη του Φωτός», με αυτά τα φουτουριστικά ταξί τα οποία θα μειώσουν τη συμφόρηση.

2

Ο Augustin de Romanet, Διευθύνων Σύμβουλος της Aéroports de Paris, δήλωσε: «Το αεροδρόμιο Pontoise συγκεντρώνει ένα μοναδικό οικοσύστημα γύρω από τη νέα αεροπορική κινητικότητα και η δοκιμαστική πλατφόρμα που λανσάρουμε δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη» ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Θα λειτουργήσει ως ένα συγκεκριμένο πείραμα για τη διερεύνηση του πεδίου των δυνατοτήτων μιας αεροπορίας χωρίς άνθρακα και καινοτόμου αλλά και για την ανάπτυξη της αεροπορικής αγοράς χαμηλού υψομέτρου (σ.σ. κάτω από 300 μέτρα), η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη μέχρι τώρα».

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο διαδρομές πτήσης για τους επιβάτες γύρω από το Παρίσι κατά τη διάρκεια των αγώνων.

2

Η Alexandra Dublanche, αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Ile-de-France, μίλησε για τον επείγοντα χαρακτήρα αυτού του «πειράματος»: «Με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η εξοικείωση αυτών των νέων τεχνολογιών και χρήσεων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως το Παρίσι δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα».

Να σημειώσουμε πως πέρσι η Uber Elevate και η Joby Aviation ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο «να επιτρέψουν την απρόσκοπτη ενοποίηση μεταξύ επίγειων και αεροπορικών ταξιδιών για μελλοντικούς πελάτες»!