Απάντηση Γεωργιάδη που θα συζητηθεί: «Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία επί ημερών μου γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση» (vid)

Newsroom
Απάντηση Γεωργιάδη που θα συζητηθεί: «Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία επί ημερών μου γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση» (vid)
«Θυμίζει λίγο την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα. Το λες συνέχεια, κάποια στιγμή θα σε πιστέψουν ότι το χρειάζεσαι», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις προσλήψεις γιατρών.

Ακόμα μία δήλωση, η οποία σηκώνει μεγάλη κουβέντα, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Open και απαντώντας στην παθολόγο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Μαίρη Αγρογιάννη. Η γιατρός στα μέτρα που ζήτησε για το σύστημα Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει επί ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ήταν Υπουργός Υγείας και η απάντηση που πήρε από τον νυν Ανάπτυξης ήταν: «Καλώς κλείσανε γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση».

«Να ανοίξει το λοιμωδών που έχει κρεβάτια»

Πιο συγκεκριμένα, η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη είπε αρχικά: «Πρέπει να παρθούν μέτρα. Πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει πριν από χρόνια όταν ήταν Υπουργός ο κ. Γεωργιάδης. Να ανοίξει το νοσοκομείο λοιμωδών που είναι δίπλα, έχει τόσα κλειστά κρεβάτια και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ψάχνουμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας. Να επιταχθεί επιτέλους ο ιδιωτικός τομέας γιατί πραγματικά στενάζουμε. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχουμε».

«Καλώς κλείσανε»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Προσπερνάω το σχόλιο για τα νοσοκομεία που έκλεισαν επί των ημερών μου. Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία τότε γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση. Και το ξέρει η κ. Αγρογιάννη αυτό. Άλλωστε δεν άνοιξαν ούτε από τους επόμενους που με κατηγορούσαν. Γιατί δεν χρειαζόντουσαν.

Το καλύτερο σύστημα Υγείας, αυτό της Γερμανίας με τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, άρχισε να στέλνει ασθενείς στο εξωτερικό. Μάλιστα χτες η Πορτογαλία είπε στη Γερμανία να της στείλει ασθενείς γιατί έχει άδεια κρεβάτια, επειδή εκεί (Πορτογαλία) εμβολιάστηκαν όλοι. Όταν το σύστημα Υγείας στην Γερμανία δεν αντέχει, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε».

Σε ερώτηση για το αν το δικό μας σύστημα Υγείας αντέχει απάντησε: «Το δικό μας σύστημα μέχρι στιγμής έχει αντέξει πολύ καλά. Ενισχύθηκε αυτά τα δύο χρόνια από την Κυβέρνηση. Έχουν υπερδιπλασιαστεί τα κρεβάτια ΜΕΘ, έχουν γίνει προσλήψεις.

Οι γιατροί λένε συνέχεια, θέλουμε προσλήψεις. Θυμάστε κανέναν και να λέει δεν θέλουμε προσλήψεις; Θυμίζει λίγο την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα. Το λες συνέχεια, κάποια στιγμή θα σε πιστέψουν ότι το χρειάζεσαι.

Άρα το μήνυμα εδώ δεν είναι κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία. Όταν η Γερμανία λέει “καταρρέει το σύστημα μου”, σημαίνει, όλοι να γίνουμε γιατροί και εντατικολόγοι πάλι δεν θα φτάνουν. Το μήνυμα είναι “κάντε το εμβόλιο για να μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο».

«Η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα»

Η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη σε σχόλιό της, είπε: «Το νοσοκομείο λοιμωδών, εδώ δίπλα είχε κλείσει γιατί η δικαιολογία ήταν “δεν υπάρχουν πλέον λοιμώδη νοσήματα και δεν χρειάζεται”. Ήδη η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα».