Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η χειροβομβίδα του Άραβα ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al στην Αθήνα

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η χειροβομβίδα του Άραβα ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al στην Αθήνα
Σαν σήμερα το 1969 ένας νεαρός Άραβας πέταξε χειροβομβίδα στην ισραηλινή αεροπορική εταιρείας El Al στην Αθήνα με 15 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας αργότερα εξέπνευσε.

Τα γραφεία της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al στην Αθήνα πλήττονται, σαν σήμερα το 1969, από χειροβομβίδα που πετάει νεαρός Άραβας, τραυματίζοντας πάνω από 15 άτομα.

Ο μικρός Γεώργιος Νάστος θα πεθάνει λίγο αργότερα.

Σε σημαντικά γεγονότα της 27ης Νοεμβρίου είχαμε:

1826: Ο Άγγλος φαρμακοποιός Τζον Γουόκερ εφευρίσκει τα σπίρτα.

1847: Κίνημα υπό τον λοχαγό της Οροφυλακής Νικόλαο Μερεντίτη στην Πάτρα. Με ασαφή κίνητρα, επιδίδεται σε λήστευση του τοπικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, εν ονόματι του «Συντάγματος και του Χριστού», ενώ αποτυγχάνει να ληστέψει το τελωνείο. Τελικά, η Εθνοφυλακή καταστέλλει το κίνημά του και ο Μερεντίτης ζητά την προστασία των Άγγλων.

1895: Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του.

1928: Γεννήθηκε ο Έλληνας ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης.

1940: Γεννήθηκε ο Μπρους Λι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Λιου Γιουέν Καμ, κινεζικής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ταινίες καράτε.

1952: Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει στο εξωτερικό ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».

1969: Τα γραφεία της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al στην Αθήνα πλήττονται από χειροβομβίδα που πετάει νεαρός Άραβας, τραυματίζοντας πάνω από 15 άτομα. Ο μικρός Γεώργιος Νάστος θα πεθάνει λίγο αργότερα.

1978: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ιδρύει το PKK, που μάχεται για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.

1983: Boeing 747 της Avianca συντρίβεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 181 άτομα.

1989: Boeing 727 της Avianca εκρήγνυται στον αέρα πάνω από την Κολομβία, σκοτώνοντας και τους 107 επιβαίνοντες και 3 άτομα στο έδαφος. Το Καρτέλ Μεδεγίν θα αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.