Στις 100 καλύτερες του «Time» η συγκλονιστική φωτογραφία της κ. Παναγιώτας Νουμίδη από τις φωτιές της Εύβοιας

Newsroom
Στις 100 καλύτερες του «Time» η συγκλονιστική φωτογραφία της κ. Παναγιώτας Νουμίδη από τις φωτιές της Εύβοιας
Η φωτογραφία με την 81χρονη κ. Παναγιώτα Νουμίδη από τις Γούβες της Εύβοιας βρίσκεται στον κατάλογο των 100 κορυφαίων του «Time» για το 2021.

Η 81χρονη κ. Παναγιώτα Νουμίδη συγκλόνισε τον κόσμο όλο όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία της στην βρετανική Guardian. Η απόγνωσή της, η κραυγή αγωνίας που αποτύπωνε η έκφρασή της με το πύρινο μέτωπο πίσω της στις Γούβες Ευβοίας στις φωτιές του καλοκαιριού, απεικόνιζε τα συναισθήματα όλης της Ελλάδας για την πύρινη κόλαση που βίωσε.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία με την 81χρονη κ. Παναγιώτα Νουμίδη βρίσκεται στον κατάλογο των 100 κορυφαίων του «Time» για το 2021. Το διάσημο περιοδικό έχει τη συγκεκριμένη φωτογραφίας της κ. Παναγιώτας ανάμεσα στις κορυφαίες για το έτος που «φεύγει» και απαθανάτισε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης του πρακτορείου SOOC, στις 8 Αυγούστου. Το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Time, την έκανε μάλιστα εξώφυλλο.

Την εικόνα της 81χρονης μαυροφορεμένης γυναίκας συνέκριναν με τον εύγλωττο πίνακα του Νορβηγού εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Έντβαρτ Μουνκ «Κραυγή», ενώ ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος, είχε αποτυπώσει τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κώστα Τσακαλίδη, παραπέμποντας ευθέως στην «Κραυγή» του Μουνκ.