Η Ραφαέλα Πλαστήρα αποχώρησε από τα καλλιστεία Μις Υφήλιος λόγω Παλαιστίνης 

Newsroom
Η Ραφαέλα Πλαστήρα αποχώρησε από τα καλλιστεία Μις Υφήλιος λόγω Παλαιστίνης 
Η εκπρόσωπος της Ελλάδας ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Τα φετινά καλλιστεία Μις Υφήλιος θα διεξαχθούν στο Ισραήλ και την Ελλάδα θα εκπροσωπούσε η Ραφαέλα Πλαστήρα. Ωστόσο, η Ελληνίδα καλλονή δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στις 12 Δεκεμβρίου στο Εϊλάτ.

Η ίδια ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό λόγω των εχθροπραξιών κατά της Παλαιστίνης. «Με πονάει επειδή περίμενα πολλά χρόνια για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, αλλά και να σας δείξω τι είμαι ικανή να κάνω. Δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό “Miss Universe” φέτος. Ο λόγος για αυτό, είναι η χώρα (Ισραήλ). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την χώρα. Αγαπώ όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά η καρδιά μου είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που πολεμούν για την ζωή τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Δεν μπορώ να ανέβω στην σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι πολεμούν για τις ζωές τους εκεί έξω», έγραψε στο Instagram η Ραφαέλα Πλαστήρα.

Η Μις Υφήλιος Αντρέα Μέζα σχολίασε την απόφαση της Ραφαέλας μιλώντας στο Associated Press: «Όλοι, με διαφορετική πίστη, διαφορετική κουλτούρα, έρχονται κοντά και όταν είσαι εδώ ξεχνάς την πολιτική, τη θρησκεία».

Την Ραφαέλα Πλαστήρα αντικατέστησε η Κατερίνα Κουβουτσάκη η οποία ανακοινώθηκε πως και αυτή αποχωρεί στις 12 Νοεμβρίου «για λόγους υγείας που δεν της επιτρέπουν να ταξιδέψει», σύμφωνα με τη δημοσίευση στην επίσημη σελίδα των καλλιστείων στο Instagram.

Τελικά την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Σοφία Αραπογιάννη η οποία επισκέφτηκε την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο.

Η Ελλάδα επιστρέφει στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος ύστερα από απουσία 3 ετών καθώς τελευταία εκπρόσωπος ήταν, το 2018, η Ιωάννα Μπέλλα. Στην ιστορία του διαγωνισμού Miss Universe, η Ελλάδα έχει κερδίσει μια φορά το στέμμα και αυτή ήταν το 1964 με την Κορίνα Τσοπέη.

Επίσης, εκπρόσωπος της Ελλάδας έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στο top 5

Νταίζη Μαυράκη: β' αναπληρωματική, 1952
Τίνα Ρούσσου: γ' αναπληρωματική 1982
Εβελίνα Παπαντωνίου: α' αναπληρωματική, 2001