«Ανοικτό» να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι: «Αν το κρίνει η επιτροπή ή κριθεί σκόπιμο...» (vid)

Newsroom
«Ανοικτό» να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι: «Αν το κρίνει η επιτροπή ή κριθεί σκόπιμο...» (vid)
Την συγκεκριμένη πρόταση στηρίζουν κάποιοι από τους επιστήμονες και αν υιοθετηθεί, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ μόνο σε φαρμακεία.

«Ανοικτό» άφησε η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι ακόμα και στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Αυτό ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση του στους πολιτικούς συντάκτες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε σχετική ερώτηση που του έγινε. Απάντησε ότι «αν κριθεί από την επιτροπή ή θεωρηθεί σκόπιμο και χρήσιμο να γίνει οτιδήποτε διαφορετικό, θα το δείτε στην ώρα του». Την συγκεκριμένη πρόταση στηρίζουν κάποιοι από τους επιστήμονες και αν υιοθετηθεί, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ μόνο σε φαρμακεία.

«Δεν θα γίνει lockdown»

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον Βρετανό, πρόεδρο της ομοσπονδίας βιομηχάνων επανέλαβε ότι δεν θα γίνει νέο lockdown: «Προφανώς το σύστημα υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown».

Πρόστιμο τόσο σε παραβάτες όσο και σε εκκλησία

Όσον αφορά τις εκκλησίες το θέμα έχει κλείσει και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με rapid test. Όσοι δεν τηρούν το μέτρο θα τιμωρούνται με πρόστιμο, όπως άλλωστε και η εκάστοτε εκκλησία.

«Μη ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα βάλει την κύρωση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος αλλά και ότι είναι χώρος που δεν μπορεί να μείνει εκτός των μέτρων προφύλαξης. Ο καθένας με τον τρόπο και το ρόλο του, και οι Έλληνες θα κάνουν αυτό που πρέπει» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε αυτό το θέμα. Εμείς δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε τους ναούς μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Τιμόθεος Άνθης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αναφέρει: «Τη στιγμή που μέσα στο Νοέμβριο μετράμε ήδη 1487 απώλειες συνανθρώπων μας η Kυβέρνηση παίζει κρυφτό με την Ιερά Σύνοδο».