Λεοπάρδαλη παραδίδει μαθήματα τέλειου καμουφλάζ (vid)

Newsroom
Λεοπάρδαλη παραδίδει μαθήματα τέλειου καμουφλάζ (vid)
Μια συγκλονιστική φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2019 εξακολουθεί να μπερδεύει τον κόσμο του διαδικτύου.

Το 2019 ο φωτογράφος Saurabh Desai ξεκίνησε μια πεζοπορία στα Ιμαλάϊα στην βορειοανατολική Ινδία. «Ήμουν στην αναζήτηση της πιο γρήγορης γάτας στον κόσμο που είναι γνωστή και ως Γκρι Φάντασμα», ανέφερε και εννοούσε μια λεοπάρδαλη που ζει στα χιόνια.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια επιφυλακής, ο Desai κατάφερε να εντοπίσει και να φωτογραφήσει την καφέ λεοπάρδαλη περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το χωριό Kibber, σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Ο φωτογράφος έμεινε άφωνος από τη συνάντηση που είχε με την μεγάλη γάτα.

«Η εικόνα απεικονίζει την λεοπάρδαλη του χιονιού να προσπαθεί να κατέβει τον γκρεμό. Αλλά βλέποντάς μας, αποφάσισε να περιμένει να νυχτώσει και έμεινε εκεί στην άκρη του γκρεμού», πρόσθεσε ο φωτογράφος.

Ωστόσο, όταν η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες μπερδεύτηκαν, αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να εντοπίσουν την πολύ καλά καμουφλαρισμένη λεοπάρδαλη. «Έχω δει την εικόνα 643634 φορές και πάνω λέω, που είσαι μικρέ μου;», σχολίασε κάποιος, ενώ άλλος σημείωσε: «Ειλικρινά δεν μπορώ να δω καμία λεοπάρδαλη... καταραμένη φύση, τρομακτικό».