Συγκλονιστικό βίντεο: Λεοπάρδαλη τρέχει να σώσει την ζωή της από ύαινα (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο: Λεοπάρδαλη τρέχει να σώσει την ζωή της από ύαινα (vid)
Η μικρή λεοπάρδαλη κρυβόταν σε θάμνους, αλλά η πεινασμένη ύαινα εντόπισε την μυρωδιά της και την κυνήγησε.

Ένα σπριντ ζωής και θανάτου έκανε πριν από λίγες ημέρες μία λεοπάρδαλη, προκειμένου να σωθεί από ύαινα στο Kruger National Park της Νότιας Αφρικής.

Το σκηνικό αυτό το κατέγραψε ο ξεναγός Moosa Varachia και πραγματικά οι εικόνες του είναι συγκλονιστικές, δείχνοντας τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν τα ζώα.

Το video ξεκινάει με ένα τουρ να βρίσκεται στον τομέα S1 του πάρκου και να ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την βόλτα του, όταν έκανε την εμφάνισή της μία αγέλη από 4 ύαινες, ενώ στο σημείο βρισκόταν μία μικρή λεοπάρδαλη που υπολογίζεται οτι ήταν 11 μηνών.

Έχοντας αντιληφθεί τον κίνδυνο που διατρέχει, κρύβεται μέσα σε κάτι θάμνους και αρχικά φαίνεται να καταφέρνει να μην γίνει αντιληπτή, όμως μία ύαινα εντοπίζει την μυρωδιά της και αρχίζει να πλησιάζει το σημείο που κρυβόταν.

Βλέποντας οτι έχει αποκαλυφθεί, η λεοπάρδαλη αρχίζει να τρέχει με την ύαινα να την ακολουθεί από πίσω και να δείχνει να την προλαβαίνει. Κάτι που θα σήμαινε και το τέλος της ζωής της, καθώς δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα.

Μπροστά της όμως βρίσκεται ένα δέντρο και αμέσως κάνει ένα σάλτο και σκαρφαλώνει σε αυτό, γλιτώνοντας από τα νύχια και τα δόντια της ύαινας, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.