Αγόρασε έναν πράσινο σκούφο, αλλά μέχρι να πάει σπίτι είχε γίνει καφέ (vid)

Newsroom
Αγόρασε έναν πράσινο σκούφο, αλλά μέχρι να πάει σπίτι είχε γίνει καφέ (vid)
Μια γυναίκα μπερδεύτηκε από την οπτική ψευδαίσθηση, αφού το σκουφάκι που αγόρασε άλλαζε χρώματα.

Μια TikToker μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο νέος σκούφος που αγόρασε να αλλάζει χρώματα όσο η ίδια μετακινείται. Το βίντεο που έχει 4 εκατομμύρια προβολές, άνοιξε κουβέντα για το αν είναι αληθινό.

Η γυναίκα έγραψε: «Γιατί ο φωτισμός είναι εξίσου σημαντικός σε ότι αφορά τις επιλογές των χρωμάτων». Στη συνέχεια εξήγησε ότι όταν το αγόρασε στο κατάστημα ήταν πράσινο, αλλά όταν έφτασε στο σπίτι της ανακάλυψε προς έκπληξη ότι ήταν καφέ.

@oteliacarmen Why lighting should be just as important as color/material selections!! #interiordesign #learnontiktok #designertips #colortheory #shopwithme ♬ Do It To It - ACRAZE

Πολλοί χρήστες που είδαν το βίντεο την κατηγόρησαν ότι επεξεργάστηκε το βίντεο, ωστόσο η ίδια προκειμένου να τους πείσει ότι δεν επρόκειτο για απάτη, δημοσίευσε μερικά ακόμα, στα οποία φαίνεται σε αληθινό χρόνο ότι το σκουφάκι αλλάζει χρωματισμούς.

Σε ένα από τα βίντεό της εξηγεί ότι το φαινόμενο της αλλαγής χρώματος οφείλεται στη μεταμερισμό, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πώς το χρώμα ενός αντικειμένου μπορεί να αλλάζει κάτω από διαφορετικό φωτισμό.

@oteliacarmen Reply to @nb_1776 Room by room, no filters, mirror reflections for extra credit 😅 #colortheory #metamerism #interiordesign #STEMtok ♬ One Right Now - Post Malone & The Weeknd