Κατέστρεψαν 5 συρμούς του ΗΣΑΠ και βανδάλισαν σταθμό μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Newsroom
Κατέστρεψαν 5 συρμούς του ΗΣΑΠ και βανδάλισαν σταθμό μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Για τουλάχιστον 50 λεπτά κατέστρεφαν και τρομοκρατούσαν. Με προβλήματα τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ τη Δευτέρα (22/11).

Με προβλήματα ξεκίνησαν τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν ύστερα από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, είχε ζητηθεί από τη διοίκηση να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία εργαζομένων, αλλά αυτό δεν συνέβη.

2

2

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες και καταγγέλουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ από τους βανδαλισμούς υπέστησαν σοβαρές καταστροφές πέντε συρμοί του ΗΣΑΠ αλλά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι βάνδαλοι δρούσαν ανενόχλητοι για 50 λεπτά με την αστυνομία να είναι απούσα και τους επιβάτες/εργαζομένους να κατατρομοκρατούνται.

21

2

Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά, μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο λεκανοπέδιο, οι επιβάτες, της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας (covid) από την έλλειψη επαρκών συρμών εξαιτίας των φθορών, που προκλήθηκαν από οπαδούς.

2

2

Το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει, εγκαίρως και εγγράφως, από την Παρασκευή 19/11, την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για τον κίνδυνο να υπάρξουν ξανά βανδαλισμοί και φθορές στο δίκτυό μας εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακού, είχε ζητήσει να υπάρξει «συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς» και να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία των εργαζομένων, των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας καθώς και του επιβατικού κοινού».

2

2

Δυστυχώς, η Διοίκηση της Εταιρείας κώφευσε και για μια ακόμα φορά, ενήργησε με τον γνωστό σε όλους μας ερασιτεχνισμό που την χαρακτηρίζει, χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της γραμμής 1, έχουν πολύχρονη εμπειρία ειδικά σε εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν επαρκή μέτρα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε συρμούς.

2

2

Επίσης, με ευθύνη της Διοίκησης η εργολαβία που έχει αναλάβει την αντικατάσταση των τζαμιών στα βαγόνια, δεν έχει προβλέψει να εργάζεται σε συνθήκες ανάγκης, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των κατεστραμμένων τζαμιών να ξεκινήσει, καθυστερημένα. Σήμερα Δευτέρα στη Γραμμή 1 υπάρχει απώλεια δρομολογίων, οι επιβάτες συνωστίζονται στα βαγόνια και στις αποβάθρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν καιρώ πανδημίας covid- 19».

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Π. Κοντογιάννης Ι. Κολαϊτης