Βρέθηκε η εξήγηση για τη θεωρία συνωμοσίας με τον «άνθρωπο από την ανύπαρκτη χώρα» (vid)

Newsroom
Βρέθηκε η εξήγηση για τη θεωρία συνωμοσίας με τον «άνθρωπο από την ανύπαρκτη χώρα» (vid)
Εικασίες πολλών ετών συνόδευαν την περίεργη ιστορία που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές δεκαετίες για να καταρριφθεί μια θεωρία συνωμοσίας για έναν άνδρα που ταξίδευε από μια χώρα, η οποία δεν υπήρχε στον χάρτη. Έτσι για χρόνια υπήρχε ένα μυστήριο γύρω από τον «άνθρωπο από την ανύπαρκτη χώρα». Και όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, η αλήθεια δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο ο μύθος γύρω από μια ιστορία.

Η συγκεκριμένη ιστορία χρονολογείται στη δεκαετία του '50, όταν ένας άνδρας έφτασε σε αεροδρόμιο του Τόκιο στην Ιαπωνία και πέρασε από τον τελωνειακό έλεγχο. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου όταν τσέκαραν το διαβατήριό του, προς έκπληξη είδαν ότι ερχόταν από μια χώρα που ονομαζόταν Taured, η οποία τους ήταν εντελώς άγνωστη.

Όταν ρωτήθηκε από τους τελωνειακούς, απάντησε ότι ήταν η τρίτη φορά που επισκεπτόταν την Ιαπωνία, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο διαβατήριο. Οι θεωρίες συνωμοσίες τότε άρχισαν να οργιάζουν σχετικά με την προέλευση του μυστηριώδους άνδρα.

Μία από αυτές που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Snopes ανέφερε: «Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν να έχει στην κατοχή του χρήματα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Επίσης, το διαβατήριό του είχε σφραγιστεί από πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και σε εκείνα του Τόκιο».

Διαβατήριο

Το μυστήριο έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν το διαβατήριο φάνηκε να μην είναι πλαστό και εκτός της χώρας που δεν υπήρχε, δεν υπήρχε κάτι το ύποπτο. Ωστόσο, η αστυνομία τον κράτησε για να του κάνει κάποιες ερωτήσεις. Του ζήτησαν να τους υποδείξει σε χάρτη που βρισκόταν η χώρα Taured και εκείνος τους κατεύθυνε σε μια περιοχή στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας.

Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, όταν είδε ότι το όνομα της χώρας δεν υπήρχε στον χάρτη, ο μυστηριώδης ταξιδιώτης μπερδεύτηκε. Αυτό έκανε τους αστυνομικούς να υποθέσουν ότι επρόκειτο για κάποιον κατάσκοπο ή εγκληματία και έτσι τον ρώτησαν για ποιον λόγο βρισκόταν στην Ιαπωνία. Πάλι όμως βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν, κράτησαν τον άνδρα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο αστυνομικούς να τον περιφρουρούν έξω από την πόρτα, ωστόσο όταν επέστρεψαν για να τον ανακρίνουν ξανά, είχε φύγει... Από τότε η ιστορία αυτή πυροδότησε μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok, ο χρήστης εξηγούσε ότι ο μυστηριώδης άνδρας ήταν ένας μυστικός πράκτορας. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που τον πήγαν ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι επρόκειτο για ταξιδιώτη του χρόνου που είχε έρθει από άλλη διάσταση.

Taured

Όμως, τα πράγματα φαίνεται τελικά όταν ήταν πιο άπλα από τις παραπάνω εικασίες. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο άνδρας αυτός ήταν ο John Zergus, ένα πραγματικό πρόσωπο που κρατήθηκε το 1960 στην Ιαπωνία για υποτιθέμενη κατασκευή εγγράφων.

Ο Zergus περιέγραψε τον εαυτό του ως πράκτορα πληροφοριών του συνταγματάρχη Nasser και πολιτογραφημένο Αιθίοπα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε ένα πολύ πειστικό, αλλά πλαστό διαβατήριο γραμμένο σε άγνωστη γλώσσα.

Η περίπτωση του Zegrus χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει ότι «τα διαβατήρια δεν αποτελούν ασφαλείς ελέγχους», καθώς αυτός ο άνδρας είχε καταφέρει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με αυτό το έγγραφο χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέχρι που οι τελωνειακοί στο Τόκιο πρόσεξαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Για την ιστορία, ο Zergus καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση επειδή εισήλθε στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο. Ωστόσο, για χρόνια η ιστορία του αποτελούσε άλυτο μυστήριο...