Καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο; Μήπως να το αφήσουμε καλύτερα;

Newsroom
Καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο; Μήπως να το αφήσουμε καλύτερα;
Έρευνα δείχνει πως το νερό στα αεροπλάνα προέρχεται από βρύσες που συχνά δεν απολυμαίνονται.

Coffee or tea; Καφέ ή τσάι; Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και πιο συχνή ερώτηση που ακούτε από τις αεροσυνοδούς μέσα σε ένα αεροπλάνο, ωστόσο, μήπως ήρθε η ώρα να το σκεφτείτε ξανά, όταν απαντήσετε: «Ναι παρακαλώ».

Σε αυτή την σκέψη μας βάζει μια μελέτη του ΕΡΑ- είναι ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ- στην οποία καταγράφει ότι: «Το νερό που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν οι καφέδες αλλά και τα υπόλοιπα ζεστά ροφήματα στα αεροπορικά ταξίδια είναι βρώμικο», καθώς όπως εξηγεί: «Προέρχεται από βρύσες του αεροπλάνου που δεν απολυμαίνονται».

2

Συμπληρώνει η μελέτη του ΕΡΑ μάλιστα πως ύστερα από έλεγχο που έκαναν σε αεροσκάφη, στο 13% αυτών εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, με δύο εξ αυτών να περιέχουν επικίνδυνα ποσοστά «E.Coli» στο νερό. Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι 8 αεροσκάφη δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα του οργανισμού για την ασφάλεια του νερού.

«Το νερό του σκάφους ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος για την εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού στο αεροσκάφος», είχε δηλώσει στο Business Insider η Ένωση Αεροσκάφων (CWA), ωστόσο οι έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται πάντα.

2

Ο Σέντρικ Σπακ από την πλευρά του, ειδικός σε μολυσματικές νόσους στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor, είχε μιλήσει στο NBC, συνιστώντας: «Τα άτομα με μη θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να αποφεύγουν τα εν λόγω ποτά κατά την πτήση». Πρόσθεσε δε ότι «τα άτομα που ταξιδεύουν με τα μωρά τους πρέπει να το ξανασκεφτούν πριν γεμίσουν το μπιμπερό τους στο αεροπλάνο».