Καταγγελία της ΚΝΕ για τον φαντάρο που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου: «Απαράδεκτη τιμωρία, να ανακληθεί»

Newsroom
Καταγγελία της ΚΝΕ για τον φαντάρο που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου: «Απαράδεκτη τιμωρία, να ανακληθεί»
Με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καταγγέλει ότι τιμωρήθηκε ο καταδρομέας του Μεγάλου Πεύκου, που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου και ζητά την ανάκληση της ποινής.

Η ΚΝΕ «καταδικάζει τη στάση της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο να τιμωρήσει καταδρομέα, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου» και τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη τιμωρία στον στρατιώτη!»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη απόφαση, η οποία στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα ενός φαντάρου να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών και όσων αγωνίστηκαν, πριν 48 χρόνια, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, που έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

2

Ειδικά σήμερα, που οι κυβερνήσεις μπλέκουν τον λαό και τη χώρα μας -και πρώτα απ' όλα τους φαντάρους- σε μεγάλους κινδύνους, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων, τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", Έξω το ΝΑΤΟ", που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα.

Ειδικά σήμερα, που οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη νέα γενιά σε γενιά χωρίς δικαιώματα, πρέπει να ξέρουν ότι καμία απόφαση δε θα φιμώσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που και σήμερα παλεύουν για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση», προσθέτει η ανακοίνωση της ΚΝΕ και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των νέων στρατευμένων να έχουν άποψη, σκέψη και να την εκφράζουν. Γι' αυτό το λόγο τους χειροκρότησαν με περηφάνια δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη τιμή.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».