Τα τελευταία λόγια του άτυχου εργοδηγού στον ΗΣΑΠ: «Δεν έχουμε φρένα» (vids)

Newsroom
Τα τελευταία λόγια του άτυχου εργοδηγού στον ΗΣΑΠ: «Δεν έχουμε φρένα» (vids)
Ο Πέτρος Γιαμάλης είχε την ψυχραιμία, όχι μόνο να ενημερώσει το κέντρο ελέγχου, αλλά να δώσει λύση. Θα κινηθεί νομικά η οικογένειά του.

Πολλά τα ερωτηματικά και ανείπωτη η θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον ΗΣΑΠ, μεταξύ του Άγιου Νικολάου και της Αττικής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 41χρονος εργοδηγός Πέτρος Γιαμάλης και δύο ακόμα να τραυματιστούν.

Οι τρεις τους πήδηξαν από το όχημα λείανσης, πριν συγκρουστεί με τον συρμό του τρένου, που τον είχαν αφήσει για να το ανακόψουν, καθώς δεν είχε φρένα, ωστόσο την Πέμπτη (17/11) θα γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου 41χρονου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή κοιτούσε να σώσει τη ζωή των συναδέλφων του.

Ο Πέτρος, όπως είπαν, ήταν ο ήρωας που είχε την ψυχραιμία, όχι μόνο να ενημερώσει το κέντρο ελέγχου, αλλά να τους δώσει και λύση. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μετέδωσε το Star, τα τελευταία του λόγια πριν πηδήξει από τον συρμό ήταν: «Δεν έχουμε φρένα».

Η οικογένειά του σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων, αφού σύμφωνα με το Star, το μοιραίο όχημα λείανσης είχε εμφανίσει ξανά βλάβες το καλοκαίρι.

«Στις 22 προς 23 Αυγούστου η λειαντική μηχανή που δημιούργησε το θανατηφόρο ατύχημα είχε εκτροχιασμό στον σταθμό Βικτώρια και αποσύρθηκε με γερανό. Οι εργαζόμενοι μας καταγγέλλουν ότι είχε παρόμοιο πρόβλημα με τα φρένα», ανέφερε στο Star ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης.

Η αδερφή του εργοδηγού ξέσπασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: «Ο αδερφός μου έδινε καθημερινά την ψυχή του για τη Γραμμή 1 και τελικά έδωσε και τη ζωή του, από εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων. Θέλω να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν».