Ο σεναριογράφος από τους Simpsons εξηγεί πως έχουν προβλέψει όλα αυτά τα παγκόσμια γεγονότα

Newsroom
Ο σεναριογράφος από τους Simpsons εξηγεί πως έχουν προβλέψει όλα αυτά τα παγκόσμια γεγονότα
Από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, τους «Δίδυμους Πύργους» και την πανδημία του κορονοϊού.

Θα έχετε δει και ενδεχομένως θα έχετε… φρικάρει, με τα όσα παγκόσμια γεγονότα έχουν προβλέψει οι Simpsons! Από την προεδρία των ΗΠΑ που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ έως και την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Πόσοι και πόσοι δεν είπαν; «Καλά πως το έκαναν αυτό;».

Το επιτυχημένο κόμικ ήρθε στο προσκήνιο και πάλι με τον εορτασμό της ημέρας Disney+ και το «The Simpsons in Plusaversary». Το νέο επεισόδιο όπου ο Homer περνάει στο βασίλειο της Disney και κάθεται μαζί με τον Γκούφυ.

2

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Simpsons περνάνε σε ένα άλλο σύμπαν, καθώς επανειλημμένα -και σωστά, αυτό είναι το θέμα- έχουν προβλέψει πολλά γεγονότα, ακόμα και την πανδημία του κορονοϊού. Πάλι η ερώτηση: «Μα πως έχει γίνει;».

Ήρθε η στιγμή για κάποιες απαντήσεις, από έναν από τους πλέον ειδικούς. Τον Al Jean, ο οποίος ήταν ένας από τους αρχικούς συγγραφείς της σειράς κόμικ το 1989. Μίλησε για το πώς καταφέρνουν οι σεναριογράφοι και κάνουν εύστοχες προβλέψεις. Ή μπορεί και όχι...

«Ένας από τους συγγραφείς μας, ο οποίος στο επεισόδιό του προέβλεψε τον Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρο των ΗΠΑ το έθεσε καλύτερα: “Αν γράψεις 700 επεισόδια και δεν προβλέπεις τίποτα, τότε είσαι πολύ κακός”. Αν πετάξεις πολλά, κάτι θα πετύχεις».

2

Λογικό μοιάζει αλλά ορισμένες προβλέψεις έχουν εκπλήξει ακόμη και τον ίδιο τον Jean: «Η πρόβλεψη για την 11η Σεπτεμβρίου είναι τόσο παράξενη. Στο επεισόδιο με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, υπήρχε ένα φυλλάδιο που έγραφε 9 δολάρια την ημέρα, με ένα 11, διαμορφωμένο σαν τους πύργους. Ήταν το ’96, που ήταν τρελό. Όπως αυτή η τρελή σύμπτωση».

Παρά την ανησυχητική σύμπτωση, ο Jean υποστηρίζει ότι οι προβλέψεις είναι «απλώς εικασίες» και τονίζει πως οι σεναριογράφοι, μπορεί να μην έχουν προγνωστικές δυνάμεις, αλλά έχουν μια «κατάρα»!

Μετά των προβλέψεων που έχουν κάνει οι Simpsons μέσα από τα επεισόδιά τους, έχουμε δει από το 1995 τη βίντεο κλήση στα τηλέφωνα, τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στον Καναδά… δεκατρία χρόνια νωρίτερα, στην Ελλάδα που βγάζουν στο… ebay και όπου ebay βάλτε το ΔΝΤ, την ιπτάμενη Lady Gaga και πολλά άλλα.