Εργαζόμενος ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του αλλάζει την ώρα για να κλέβει από το μισθό του

Newsroom
Εργαζόμενος ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του αλλάζει την ώρα για να κλέβει από το μισθό του
Το δίκιο του ψάχνει ένας εργαζόμενος που ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του αλλάζει την ώρα κατά 15 λεπτά, με αποτέλεσμα να χάνει από το μισθό του.

Ένας απογοητευμένος εργαζόμενος κατέφυγε στο Reddit για να καταγγείλει τον εργοδότη του, όταν ανακάλυψε ότι πείραζε το ρολόι, με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να επηρεάζει το μισθό του.

Ο εργαζόμενος ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του έβαζε κάθε μέρα, 15 λεπτά μπροστά το ρολόι, που είχε ως συνέπεια έως και μία ώρα απλήρωτης εργασίας κάθε εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου, ο εργοδότης είχε πει στους υπαλλήλους του να πηγαίνουν 10-15 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα, προκειμένου να προετοιμάζονται. Ωστόσο, παρότι οι εργαζόμενοι πήγαιναν στις 6.45 κάθε μέρα, άρχισαν να παρατηρούν ότι το αφεντικό τους πήγαινε το ρολόι στις 7.

Ρολόι

Όταν παρατήρησαν ότι κάτι τέτοιο γινόταν κατ΄ εξακολούθηση άρχισαν να πηγαίνουν στις 7 κάθε πρωί, επειδή δεν ήθελαν να εργάζονται δωρεάν. Το αφεντικό τους όμως ως αντίποινα έβαζε το ρολόι στις 7.10.

«Πως να αντιμετωπίσω αυτό; Χάνω πάνω από μια ώρα εργασίας κάθε εβδομάδα εδώ και μήνες», έγραψε ο εργαζόμενος, ο οποίος έλαβε ένα κύμα συμπαράστασης. «Βεβαιώσου ότι έχεις αποδείξεις. Αυτό είναι κλοπή μισθού», του έγραψε κάποιος.

Οι περισσότεροι τον συμβούλεψαν να μαζέψει αποδείξεις προτού καταγγείλει το αφεντικό του στο υπουργείο Εργασίας. «Επικοινωνώ με μια εργατική νομική υπηρεσία για να δω ποιες είναι οι επιλογές μου. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση», έγραψε ο εργαζόμενος.