Στην Αυστρία η αστυνομία βγήκε στους δρόμους και ελέγχει παντού τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (vid)

Newsroom
Στην Αυστρία η αστυνομία βγήκε στους δρόμους και ελέγχει παντού τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (vid)
Επί ποδός η αστυνομία στην Αυστρία που βρίσκεται παντού και ελέγχει πιστοποιητικά, καθώς υπάρχει πλέον lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Στους δρόμους, στα καταστήματα λιανεμπορίου, στην εστίαση… Παντού έλεγχοι από αστυνομικούς. Στην Αυστρία βρίσκονται σε ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς ο Καγκελάριος επέβαλε λοκντάουν μόνο για τους μη εμβολιασμένους. Και όπως λέει και ο ίδιος, το μέτρο αποδίδει, γιατί ήδη από τις πρώτες μέρες πολλοί έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιό τους, καθ΄’ως είχαν στερηθεί την ελευθερία τους.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός πάντως και κάνει ελέγχους παντού. Μπαίνει μέσα στα καταστήματα, mall, σταματάει αυτοκίνητα στον δρόμο και ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, καθώς μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν στους δρόμους παρά μόνο για τα απαραίτητα (τρόφιμα, γιατρό, άσκηση).

Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά πόσταρε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από το κρατικό κανάλι της Αυστρίας, όπου απεικονίζονται οι αστυνομικοί επί το έργον.

«Ακριβώς αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε»

«Το λοκντάουν για ανεμβολίαστους αποδίδει ήδη», δηλώνει ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP συμπληρώνοντας: «Την περασμένη εβδομάδα εμβολιάστηκαν επιπλέον 500.000 άνθρωποι. Είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε».

Το μέτρο έχει διάρκεια κατ' αρχήν δέκα ημερών (από τις 15/11) και αφορά όλους τους άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο. Στους ανεμβολίαστους επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι μόνο για να αγοράσουν απαραίτητα τρόφιμα, να εργαστούν, να πάνε στο γιατρό και να αθληθούν. Δεν έχουν πρόσβαση στην εστίαση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλω να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και όχι να τους κλείσω στα σπίτια τους», τόνισε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ! Όταν έλαβε αυτή την απόφαση ο Καγκελάριος, το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία ήταν περί το 63%