Η φρικτή μητροκτονία στην Ιερά Οδό: «Δεν ήταν το κερδισμένο δελτίο Λόττο, έτρωγα ξύλο 8 φορές τη μέρα»

Newsroom
Η φρικτή μητροκτονία στην Ιερά Οδό: «Δεν ήταν το κερδισμένο δελτίο Λόττο, έτρωγα ξύλο 8 φορές τη μέρα»
Σαν σήμερα, το 1991, 28χρονος σκοτώνει με 30 μαχαιριές τη μητέρα του στην Ιερά Οδό: «Είμαι ήδη νεκρός ψυχικά. Αισθάνομαι ένα κενό. Ούτε μετανιώνω, ούτε χαίρομαι, ούτε τίποτα».

Τριάντα μαχαιριές, λίμνη αίματος, ένα κερδισμένο δελτίο Λόττο… Το κίνητρο υπήρχε, ήταν οφθαλμοφανές για ποιο λόγο η 63χρονη μητέρα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της, στην Ιερά Οδό, στις 17 Νοέμβρη του 1991, από τα χέρια μάλιστα του ίδιου της γιου.

Την άτυχη καθαρίστρια στο επάγγελμα, αναζητούσε η φίλη της, η οποία επί ώρες την αναζητούσε στο τηλέφωνο, αλλά δεν το σήκωνε, κάτι που δεν το συνήθιζε. Κάλεσε την αστυνομία, αλλά οι άντρες της δεν είχαν ένταλμα για να μπουν και έπρεπε πρώτα να κάνουν τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Τη βρήκαν στη κουζίνα του σπιτιού της, μέσα σε μια λίμνη αίματος και μια γειτόνισσα καταθέτει πως άκουσε καυγάδες, φωνές και να σπάνε πράγματα. Στην έρευνα της αστυνομίας βρέθηκε ένα δελτίο Λόττο που κέρδιζε 400.000 δραχμές, ποσό μεγάλο για την εποχή, κάτι που έστρεψε τις έρευνες της αστυνομίας στο κίνητρο για ληστεία.

Στους πρώτους υπόπτους ήταν ο γιος της, ο οποίος κρίθηκε για ανάκριση. Τον άφησαν ελεύθερο αλλά στη δεύτερη ανάκριση «έσπασε» και ομολόγησε, πως εκείνος είχε δολοφονήσει τη μητέρα του με 30 μαχαιριές.

Το κίνητρο όμως δεν ήταν αυτό που εξ αρχής πίστευαν, το κερδισμένο δελτίο Λόττο. Ο 28χρονος αποκάλυψε πως είχε πάει στο σπίτι της μητέρας του να ζητήσει 5.000 δραχμές δανεικά και επειδή δεν του έδωσε ξεκίνησε καυγάς. Ο γιος της όμως αποκάλυψε στην κατάθεσή του, πως ο λόγος δεν ήταν τα λεφτά, αλλά τα όσα κρατούσε μέσα του επί χρόνια.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι το ξύλο. Με χτυπούσε συνέχεια, οκτώ φορές την ημέρα. Άλλος θα είχε γίνει φυτό. Δεν ξέρω γιατί με γέννησε η μάνα μου. Μου έδινε κάποια διατροφή και με άφηνε στα ορφανοτροφεία» είχε πει στην κατάθεσή του, με τις αρχές να καταλαβαίνουν πως τελικά είχε αρκετό θυμό μέσα του και δεν ήταν τα λεφτά ο λόγος που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

«Ο σκοτωμένος δεν σκοτώνει. Κι εγώ είμαι ήδη νεκρός ψυχικά. Μη με ρωτάτε άλλο, πάει τελείωσε για μένα. Αισθάνομαι ένα κενό. Ούτε μετανιώνω, ούτε χαίρομαι, ούτε τίποτα»!