Διαβόητος ληστής τράπεζας στις ΗΠΑ εντοπίστηκε μετά από 50 χρόνια, αλλά ήταν νεκρός (vid)

Newsroom
Διαβόητος ληστής τράπεζας στις ΗΠΑ εντοπίστηκε μετά από 50 χρόνια, αλλά ήταν νεκρός (vid)
Για πέντε δεκαετίες η αστυνομία αναζητούσε έναν διαβόητο ληστή τράπεζας που είχε κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι περισσότερο από 50 χρόνια για να εντοπίσουν οι Αρχές των ΗΠΑ έναν ληστή τράπεζας, ο οποίος ωστόσο είχε πεθάνει.

Ο Theodore John Conrad βρισκόταν στη λίστα με τους πιο καταζητούμενος κακοποιούς στις ΗΠΑ από τότε που ήταν 20 ετών, όταν και εργαζόταν ως ταμίας στην τράπεζα Society National Bank στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Τον Ιούλιο του 1969 μπήκε στο χώρο εργασίας του και πραγματοποίησε μια από τις πιο τολμηρές και ταυτόχρονα πιο εύκολες ληστείες που έγιναν ποτέ. Το μόνο που έκανε ήταν να βάλει 215.000 δολάρια σε μια χάρτινη σακούλα και να αποχωρήσει σαν κύριος από την τράπεζα.

Έπειτα από μερικές μέρες ανακάλυψαν ότι τα χρήματα έλειπαν από την τράπεζα, όμως ο Conrad δεν εμφανίστηκε στη δουλειά. Συγκεκριμένα έλεγξαν το θησαυροφυλάκιο και τότε κατάλαβαν ότι τα παραπάνω μετρητά που ισοδυναμούν σήμερα σε 1,7 εκατομμύρια δολάρια είχαν κάνει... φτερά. Είχαν περάσει δύο μέρες από την ληστεία και οι αρχές δεν κατάφεραν να τον προλάβουν.

Φαίνεται ότι ο τραπεζικός υπάλληλος είχε εμμονή με την ταινία «The Thomas Crown Affair», στην οποία ο χαρακτήρας του Steve McQueen ληστεύει μια τράπεζα με μια ομάδα εγκληματιών. Έτσι ο Conrad αποφάσισε ότι θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο κι αυτός, μόνο που όπως αποδείχθηκε το έκανε καλύτερα και με λιγότερη φασαρία.

Ληστής

Στη συνέχεια κατάφερε να μείνει για 52 χρόνια μακριά από τα ίχνη των Αρχών που τον αναζητούσαν. Μετά την ληστεία «έθαψε» την παλιά του ζωή και άρχισε μια καινούργια. Ζούσε με το όνομα Thomas Randele σε ένα προάστιο της Βοστώνης, είχε κάνει οικογένεια και εργαζόταν ως επαγγελματίας αθλητής του γκολφ και του τένις, ενίοτε και ως πωλητής αυτοκινήτων.

Η αστυνομία των ΗΠΑ έφτασε τελικά έπειτα από 52 χρόνια στα ίχνη του, ωστόσο είχε πεθάνει τον Μάιο του 2000 σε ηλικία 71 ετών. Ένας Αμερικανός αξιωματικός γνώριζε πολύ καλά την υπόθεση, επειδή ο πατέρας του δούλευε γι αυτήν για πάνω από 20 χρόνια.

«Ο πατέρας μου ήταν αφοσιωμένος σε αυτή την υπόθεση από το 1969 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1990. Δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για τον Conrad και ήθελε πάντα να κλείσει την υπόθεση. Ελπίζω τώρα που μπήκε τέλος να ξεκουράζεται πιο ήρεμος», τόνισε χαρακτηριστικά.