Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Newsroom
Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος στον οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο.

Πολωνός στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος στον οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Πολωνίας.

"Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη", αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Στανισλάβ Ζάριν.

Το «χάος» που επικρατεί στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία συνεχίζεται με χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους ωθεί ο Λουκασένκο, να προσπαθούν να περάσουν σε πολωνικό έδαφος και κατ΄επέκταση στην Ευρώπη.

Βίντεο από τα σύνορα, δείχνει χαρακτηριστικά, πως στην προσπάθειά τους αυτή, έχουν αρωγούς τους Λευκορώσους στρατιώτες, οι οποίοι τυφλώνουν με προβολείς τους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες της Πολωνίας, προκειμένου να δυσκολέψουν το έργο τους και να βοηθήσουν τους μετανάστες να περάσουν.

Επιπρόσθετα, υπήρχαν αναφορές πως νωρίτερα είχαν κόψει τον φράχτη, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έδωσαν δακρυγόνα στους μετανάστες για να τα πετούν στους Πολωνούς στρατιώτες.

«Τη νύχτα, Λευκορώσοι στρατιώτες άρχισαν να καταστρέφουν έναν προσωρινό φράχτη. Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες «τυφλώθηκαν» από τις ακτίνες λέιζερ και το στροβοσκοπικό φως» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολωνική συνοριακή φρουρά. Προσθέτουν δε, «μία ομάδα περίπου 100 παράνομων μεταναστών που βρισκόταν εκεί κοντά, περίμεναν την ευκαιρία να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Οι Λευκορώσοι παρείχαν στους αλλοδαπούς δακρυγόνα, τα οποία εκτοξεύτηκαν κατά των πολωνικών δυνάμεων ασφαλείας».

Άλλες εικόνες, δείχνουν τους Λευκορώσους στρατιώτες να πυροβολούν προς τη μεριά των μεταναστών και να χρησιμοποιούν τα γκλομπ τους για εκφοβισμό ή κτυπώντας τους, προκειμένου να μην γυρίζουν πίσω και να προσπαθούν να περάσουν στην Πολωνία! Ότι ακριβώς είχε κάνει και η Τουρκία στον Έβρο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Λευκορωσία ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορα της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία.