Επανέρχονται σε μέρες lockdown τα Super Market: 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

Newsroom
Επανέρχονται σε μέρες lockdown τα Super Market: 1 άτομο ανά 9 τ.μ.
Ο συγκεκριμένος περιορισμός θα αφορά όλα τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού αναγκάζει την Κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για τα Super Market τα οποία είναι όμως… γνώριμα και τα είχαμε βιώσει την περίοδο του lockdown.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τ.μ., ενώ αναμένεται η αναλυτική ΚΥΑ για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Από τις 25 Οκτωβρίου, επιτρεπόταν 1 άτομο ανά 2 τ.μ., αλλά αυτό φαίνεται πως αλλάζει άμεσα και μάλιστα ο συγκεκριμένος περιορισμός θα αφορά όλα τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Τι γίνεται με τα rapid test;

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως εγκαταλείπει το σενάριο, οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ, ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο OPEN: «Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, που επεσήμανε και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, αν χρειαστεί: «Αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλέγει και η Ελλάδα» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3!