«Το όπλο ήταν δικό του και του το πήρα» λέει η 49χρονη Αλβανίδα που είχε απειλήσει να πετάξει την κόρη της από το μπαλκόνι (vids)

Newsroom
«Το όπλο ήταν δικό του και του το πήρα» λέει η 49χρονη Αλβανίδα που είχε απειλήσει να πετάξει την κόρη της από το μπαλκόνι (vids)
Η 48χρονη Αλβανίδα εικαστικός σχεδίαζε να απαγάγει την κόρη της και να πάνε στην Αλβανία. Στην προσπάθεια της αυτής, απείλησε ενώπιον των αστυνομικών να ρίξει το παιδί από το μπαλκόνι.

Όσο η αστυνομία ερευνά για να διαπιστώσει που βρήκε το όπλο, το παλιό περίστροφο που πυροβόλησε πέντε φορές τον 68χρονο οφθαλμίατρο, η 49χρονη εικαστικός από την Αλβανία, κατέθεσε πως δεν το κρατούσε εκείνη αλλά ήταν του… γιατρού.
Όπως είπε, όταν πήγε να του μιλήσει, εκείνος έβγαλε το όπλο, του χίμηξε αυτή να του το πάρει και όταν το κατάφερε εκπυρσοκρότησε- δεν ξέρει πως- και τον τραυμάτισε.

Την… αφόπλισε η κόρη της

Βέβαια, η 13χρονη κόρη τους, ήταν μπροστά σε όλο το αιματηρό σκηνικό και όταν είδε να πυροβολεί τον πατέρα της, της φώναξε «τι κάνεις εκεί στον μπαμπά μου;» και όρμησε στα χέρια της, με αποτέλεσμα να της πέσει το όπλο από τα χέρια και κατ’ επέκταση να την αφοπλίσει.

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Ο εισαγγελέας από κει και πέρα της άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Σχεδίαζε να το πάρει στην Αλβανία

Ο 68χρονος γιατρός το 2017 είχε καταγγείλει στην αστυνομία, ότι δεν είχε επιστρέψει εγκαίρως το κοριτσάκι που είχε πάρει για να περάσει μαζί της το Σαββατοκύριακο και όπως φάνηκε αυτή σχεδίαζε να το πάρει μαζί της στην Αλβανία.

Απειλούσε να το ρίξει από το μπαλκόνι

Όταν οι αστυνομικοί την εντόπισαν εκείνη απειλούσε να ρίξει το παιδί από το μπαλκόνι. Έφτασε στο σημείο και η ΕΜΑΚ ενώ δικαστικοί λειτουργοί ζήτησαν να απομακρυνθεί η αστυνομία. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και όταν οι αστυνομικοί αποχώρησαν, η Αλβανίδα εικαστικός βρήκε ευκαιρία να δραπετεύσει με αμάξι κατευθυνόμενη στην Αλβανία.

Ωστόσο, το σχέδιό της ματαιώθηκε ξανά, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας του κοριτσιού που έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.