Η «εξαφάνιση» που καθήλωσε για δύο χρόνια: Παρίστανε τον αδερφό του με το διαβατήριο στο χέρι!

Newsroom
Η «εξαφάνιση» που καθήλωσε για δύο χρόνια: Παρίστανε τον αδερφό του με το διαβατήριο στο χέρι!
Σαν σήμερα το 2004, ο Scott Peterson δεν μπορεί να ξεγελάσει άλλο τις αρχές και συλλαμβάνεται για την δολοφονία της εγκύου συζύγου του, Laci, που την παρουσίαζε… εξαφανισμένη!

Σαν σήμερα το 2004, ο Scott Peterson καταδικάζεται για τη δολοφονία της συζύγου του Laci και του αγέννητου γιου τους, με το δικαστήριο να εκδίδει ετυμηγορία 23 μήνες μετά, αφότου η Laci Peterson, η οποία ήταν έγκυος, εξαφανίστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων από το Modesto της Καλιφόρνια. Η υπόθεση σαγήνευσε εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη την Αμερική με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης για σχεδόν δύο χρόνια να μεταδίδουν τα πάντα σε κάθε ευκαιρία ενώ τα Χριστούγεννα του 2002, αφίσες με τη χαμογελαστή Laci και μπόνους αμοιβής 500.000 δολαρίων, έχουν κρεμαστεί στην περιοχή.

2

Έβγαλε τον σκύλο βόλτα και… εξαφανίστηκε

Όταν ρωτήθηκε αρχικά για το πού βρίσκεται η γυναίκα του, ο Peterson ισχυρίστηκε ότι η Laci είχε εξαφανιστεί, αφού έφυγε από το σπίτι για να βγάλει βόλτα τον σκύλο τους. Ο ίδιος, όπως είχε πει, είχε πάει για ψάρεμα στον κοντινό κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Δέχτηκε να καταθέσει και να μαγνητοσκοπείται, ενώ δεν είχε αντίρρηση να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους, αν χρειαζόταν, κάτι όμως που αρνήθηκε όταν έφτασε εκείνη η στιγμή.

2

Η ερωμένη που χάλασε την εικόνα του

Περίπου ένα μήνα αργότερα, η Amber Frey, μια 28χρονη θεραπεύτρια μασάζ από το Φρέσνο της Καλιφόρνια, κατέθεσε στην αστυνομία ότι είχε σχέση με τον Scott Peterson, καταστρέφοντας έτσι στον μέσο Αμερικανό που παρακολουθούσε με συγκίνηση την ιστορία εξαφάνισης, την εικόνα του αφοσιωμένου συζύγου στην όμορφη και έγκυο σύζυγό του που αγνοούταν.

Ο Peterson εμφανίζεται και ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι μπορεί να είναι άπιστος, αλλά δεν είναι δολοφόνος. Ήταν εν γνώση της γυναίκας του η απιστία του, αλλά τον είχε συγχωρέσει. Κανείς δεν τον πιστεύει... Καθώς η αστυνομία συνέχιζε να ψάχνει για τη Laci ο Scott Peterson πούλησε το αυτοκίνητό, στρέφοντας πάνω του όμως υποψίες, ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να απαλλαγεί από στοιχεία.

2

Παρίστανε τον αδερφό του έτοιμος να φύγει

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου το 2003 σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και τα πτώματα της Laci και του αγέννητου μωρού της βρέθηκαν ξεβρασμένα στην ακτή κοντά στη μαρίνα όπου ο Scott Peterson κρατούσε το σκάφος του. Μέσα σε μια εβδομάδα, ο Scott Peterson κατηγορήθηκε για δύο ανθρωποκτονίες πρώτου βαθμού με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή του. Συνελήφθη στο Σαν Ντιέγκο κουβαλώντας μεγάλες ποσότητες μετρητών και το διαβατήριο του αδερφού του ενώ είχε νέο χρώμα και κούρεμα μαλλιών!

2

Αυτοαποκαλούταν «χήρος» πριν καν βρουν το πτώμα της

Ο Peterson δήλωνε αθώος και είχε τις νομικές υπηρεσίες του γνωστού δικηγόρου διασημοτήτων Mark Geragos. Η δίκη του ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2004 και κατά τη διάρκεια των επόμενων 19 εβδομάδων, οι εισαγγελείς παρουσίασαν 174 μάρτυρες και εκατοντάδες αποδεικτικά στοιχεία που απεικόνιζαν τον Scott Peterson ως έναν ψυχρό και άκαρδο άνδρα που συνέχισε να λέει ψέματα και να απατά τη γυναίκα του ακόμη και όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση γεμάτος απελπισία για την εξαφάνισή της.

Μαρτυρίες κατέγραψαν πώς αποκαλούσε τον εαυτό του ως «χήρο» πριν ακόμη βρεθεί το σώμα της συζύγου του. Ωστόσο, η όλη υπόθεση παρεμποδιζόταν από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και δεν είχαν βρει όπλο.

Ο δικηγόρος του, Mark Geragos προσπάθησε να πείσει πως κάποιος άλλος είχε δολοφονήσει τη Laci ενώ εκείνη έβγαζε βόλτα τον σκύλο και στη συνέχεια «έδειξε» τον Scott. Τίποτα από αυτά δεν έπεισαν…

2

Η θανατική ποινή και το βιβλίο

Σαν σήμερα το 2004, μετά από επτά ημέρες διαβούλευσης που περιελάμβανε την αντικατάσταση δύο ενόρκων, ο Scott Peterson καταδικάστηκε για τη δολοφονία πρώτου βαθμού της συζύγου του και τη δολοφονία δεύτερου βαθμού του αγέννητου γιου του. Ήταν ασυγκίνητος κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, την οποία υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές και πανηγυρισμούς οι φίλοι της Laci αλλά και οι εκατοντάδες υποστηρικτές που περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο. Στις 16 Μαρτίου 2005, ο Scott Peterson καταδικάστηκε επισήμως σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση, αλλά στις 24 Αυγούστου 2020, η θανατική του ποινή ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια ωστόσο, η καταδίκη του επικυρώθηκε!

2

Το βιβλίο της Gylian Flyn «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» έχει πάρει όπως έχει πει η συγγραφέας, πολλά στοιχεία και από αυτή την υπόθεση!