Η ΕΛ.ΑΣ. λέει «δεν έγινε χρήση κρότου-λάμψης» για τον τραυματισμό του εποχικού πυροσβέστη (vid)

Newsroom
Η ΕΛ.ΑΣ. λέει «δεν έγινε χρήση κρότου-λάμψης» για τον τραυματισμό του εποχικού πυροσβέστη (vid)
Κόντρα στο βίντεο που δείχνει εποχικό πυροσβέστη με ματωμένο χέρι, η Γ.Α.Δ.Α. ανακοίνωσε πως δεν έγινε χρήση κρότου-λάμψης κατά των εποχικών πυροσβεστών.

Ένας εποχικός πυροσβέστης, κρατώντας το ματωμένο χέρι του και φωνάζοντας στα ΜΑΤ «είστε τρελοί;» είχε τραυματιστεί σοβαρά στην πρόσφατη συγκέντρωση των συναδέλφων του έξω από την Πολιτική Προστασία, η οποία εξελίχθηκε σε… επεισόδια καθώς τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και της «Αύρας», που τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ (δύο κατάγματα). Η ΕΛ.ΑΣ, η οποία είχε ανακοινώσει πως θα διεξάγει έρευνα, τελικά φαίνεται πως την ολοκλήρωσε και το πόρισμα είναι πως «δεν έγινε χρήση κρότου-λάμψης».

Στην ανακοίνωσή της η Γ.Α.Δ.Α. αναφέρει: «Σε συνέχεια των από 5-11-2021 Ανακοινώσεων, σχετικά με περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης».

Παράλληλα, όπως είχε καταγγείλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ): «Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχικών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου, φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, τραυματίστηκε από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών.

Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο που επελέγη από το χειριστή του οχήματος, με αποτέλεσμα να απoλέσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να τον δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό. Η ΕΦΕ αφού του ευχηθεί περαστικά ελπίζοντας τα αποτελέσματα να δείξουν το ακριβώς αντίθετο από τις πρώτες εκτιμήσεις, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στο μέλος της ΕΦΕ και της εξελεγκτικής επιτροπής».

Αργότερα, ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος ενημέρωσε στο Twitter για την κατάσταση του Ορέστη Παναγιώτου. «Τα νεότερα είναι: κάταγμα σε 2 σημεία στο πόδι και γύψος».