Παιδιά πετούσαν πέτρες στα αυτοκίνητα και σταμάτησαν την κυκλοφορία με ψεύτικο όπλο: «Σταμάτα και κατέβα από το βαν»

Newsroom
Παιδιά πετούσαν πέτρες στα αυτοκίνητα και σταμάτησαν την κυκλοφορία με ψεύτικο όπλο: «Σταμάτα και κατέβα από το βαν»
Οι ηλικίες τους τρομάζουν… 12, 11 και μόλις 7 ετών. Συνελήφθησαν οι δύο.

Στη σύλληψη δύο από τα τέσσερα παιδιά, που αναστάτωσαν το Walsall, στο West Midlands της Αγγλίας, προέβη η αστυνομία, με τους μικρούς δράστες να κάνουν άνω κάτω τους οδηγούς και να τους τρομοκρατούν.

Γύρω στις 10 το πρωί, την 6η Νοεμβρίου, η ομάδα των αγοριών πέταξε πέτρες σε ορισμένα αυτοκίνητα στον δρόμο και εν συνεχεία επιδεικνύοντας ένα ψεύτικο όπλο, το οποίο φέρεται να είχαν βάψει μαύρο για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

2

Τα παιδιά, σύμφωνα με τους οδηγούς, φώναζαν μεταξύ άλλων: «Σταμάτα... Δώσε μου το βαν σου».

Μετά τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί, πέρα από το ψεύτικο όπλο που βρήκαν στην κατοχή τους, ανακάλυψαν και ένα κουζινομάχαιρο στο σακίδιο του ενός από τα αγόρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αναφέρει η Metro.

Δύο από τα τέσσερα αγόρια, ηλικίας 11 και 12 ετών, συνελήφθησαν, το ένα για την κατοχή μαχαιριού και το άλλο για κατοχή του (ψεύτικου) όπλου, ενώ τα άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και… 7 ετών, οδηγήθηκαν στο σπίτι τους, υπό τη συνοδεία της αστυνομίας.

2

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιεύτηκε στο Twitter από την αστυνομία των West Midlands, ένοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο καθώς οι αυτοκινητιστές πίστευαν ότι το όπλο ήταν γνήσιο, ενώ τα παιδιά είχαν απειλήσει και υπαλλήλους μέσα στο Retail Park.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε ότι: «Είναι πραγματικά σημαντικό για τους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για τους κινδύνους που κρύβει η μεταφορά ψεύτικων όπλων και μαχαιριών, καθώς μπορούν να εμπλακούν σε πολύ σοβαρά προβλήματα».