Η κόντρα Apple-Facebook συνεχίζεται και η Meta προτείνει νέο τρόπο χρεώσεων εκτός App Store

Η κόντρα Apple-Facebook συνεχίζεται και η Meta προτείνει νέο τρόπο χρεώσεων εκτός App Store
Θα το επιτρέψει αυτό η Apple ή θα ζήσουμε νέο δράμα;

Φαίνεται πως η κόντρα Apple-Facebook θα συνεχιστεί και θα έχουμε αρκετά ακόμη επεισόδια. Έτσι, η Meta ανακοίνωσε πως ξεκινάει μια νέα προσέγγιση για να δώσει έξτρα κίνητρα και βοήθειες.

Συγκεκριμένα, το εργαλείο συνδρομών (Subscriptions) αναβαθμίζεται και θα μπορεί να δίνει δυνατότητα χρέωσης συνδρομής για τους δημιουργούς περιεχομένου έτσι πχ. οι fans τους να μπορούν να πληρώνουν ένα αντίτιμο για να τους παρακολουθούν. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα κάνουν τις σχετικές εγγραφές στο περιεχόμενο που θέλουν, παρακάμπτοντας τις σχετικές διαδικασίες, χρεώσεις και προμήθειες της Apple και αξιοποιώντας απλά το Facebook Pay.

Ο Mark Zuckerberg σημειώνει πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει ευκαιρίες σε περισσότερους ανθρώπους να δημιουργήσουν εισόδημα, αφήνοντας στο περιθώριο το 30% που ζητάει η Apple από τις συναλλαγές που γίνονται μέσω της πλατφόρμας της. Πέραν αυτού, κάθε δημιουργός θα μπορεί να κερδίσει από 5 έως και 20 δολάρια για κάθε νέο συνδρομητή που θα αποκτήσει μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Το νέο αυτό bonus πρόγραμμα θα ισχύσει κατόπιν πρόσκλησης στις 27 αγορές που υποστηρίζεται η λειτουργία συνδρομών.

Πάντως είναι αρκετοί αυτοί που λένε πως η νέα αυτή πρακτική δεν είναι απόλυτα σύμφωνη με τις οδηγίες και τους κανόνες του App Store, αν και εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως αυτή η προσέγγιση ήταν πάντα αποδεκτή από την Apple.