Περίμενε 7 ώρες στο νοσοκομείο, δεν την εξυπηρέτησαν και έφυγε, αλλά την χρέωσαν 700 $ (vid)

Newsroom
Περίμενε 7 ώρες στο νοσοκομείο, δεν την εξυπηρέτησαν και έφυγε, αλλά την χρέωσαν 700 $ (vid)
Μια Αμερικανίδα περίμενε ώρες στο νοσοκομείο, δεν την εξέτασαν και στο τέλος της ήρθε κι ένας λογαριασμός 700 δολαρίων.

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι επισκέπτονται το νοσοκομείο A&E στην Τζόρτζια των ΗΠΑ λόγω της μεγάλης αναμονής. Το προσωπικό δεν επαρκεί και έτσι η υπομονή των ασθενών πολλές φορές εξαντλείται, όχι άδικα.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Τέιλορ Ντέιβις επισκέφτηκε το συγκεκριμένο νοσοκομείο έπειτα από έναν τραυματισμό στο κεφάλι της. Ωστόσο, το προσωπικό ήταν αρκετά απασχολημένο και μετά από αρκετές ώρες αναμονής, αποφάσισε να φύγει. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας πάντως, ήταν λίγο αργότερα έλαβε ένα φουσκωμένο λογαριασμό.

«Κάθισα εκεί για επτά ώρες. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω περισσότερο σε ένα δωμάτιο για έκτακτα περιστατικά», δήλωσε η γυναίκα σε τηλεοπτικό δίκτυο. Δύο εβδομάδες αργότερα, έλαβε έναν λογαριασμό περίπου 700 δολαρίων από το νοσοκομείο. «Δεν με εξέτασε κανένας, ούτε καν φώναξαν το όνομά μου. Δεν με είδαν καθόλου», ανέφερε.

Ωστόσο, όταν έψαξε να μάθει τι είχε γίνει με έκπληξη διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για λάθος του νοσοκομείου. «Τους τηλεφώνησα και μου είπαν ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του νοσοκομείου, χρεώνεσαι ακόμα και αν μπεις μέσα και δεν σε εξετάσουν. Χρεώνεσαι αυτόματα από τη στιγμή που θα μπεις».

Ορισμένα νοσοκομεία διατηρούν το δικαίωμα να χρεώνουν τους ασθενείς ένα «τέλος επίσκεψης δωματίου έκτακτης ανάγκης» που συχνά προστίθεται στον λογαριασμό στο τέλος της διαμονής του. Η Ντέιβις παρόλο που δεν έμεινε καθόλου μέσα, έλαβε τη χρέωση. «Χρεώνεσαι πριν σε δουν, όχι για να σε δουν», έλεγε το μέιλ που της έστειλαν.

«Πλέον δεν είμαι και τόσο πρόθυμη να πάω στο νοσοκομείο. Είναι σαν τελευταία λύση. Μπορεί να σε χρεώσουν για οποιονδήποτε λόγο», συμπλήρωσε εμφανώς απογοητευμένη η γυναίκα.