Προκαλεί και πάλι ο Salt Bae: Προσλαμβάνει chef με ωρομίσθιο όσο στοιχίζει ο πουρές πατάτας στο μενού

Newsroom
Προκαλεί και πάλι ο Salt Bae: Προσλαμβάνει chef με ωρομίσθιο όσο στοιχίζει ο πουρές πατάτας στο μενού
Το πολυδιαφημισμένο εστιατόριο του Nusret Gökçe στο Λονδίνο δυσκολεύεται να βρει chef και έβαλε ακόμα και… αγγελία.

Μπορεί να έχει δεχτεί δριμεία κριτική για τις υπέρογκες τιμές που έχει στο εστιατόριό του στο Λονδίνο, όχι μόνο πελάτες και γενικότερα ο κόσμος, αλλά και πάρα πολλοί γνωστοί chef, να τονίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε οι γαστρονομικές δημιουργίες του να κοστίζουν τόσο, ωστόσο ο Salt Bae, κατά κόσμον, ο Nusret Gökçe όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις του το κοινό αίσθημα.

Το εστιατόριό του, αναζητά λοιπόν έμπειρο chef για να εισέλθει στην ομάδα του, προσφέροντας τον «άκρως ανταγωνιστικό μισθό» των 12 ευρώ έως 16 ευρώ την ώρα, συν βεβαίως τα φιλοδωρήματα.

Για να γίνει λίγο πιο κατανοητό αυτό, ο πουρές πατάτας, που είναι απλά γαρνιτούρα σε ένα πιάτο στοιχίζει 14 ευρώ. Τουλάχιστον οι chef να έχουν κάποια έκπτωση στα γεύματα.

2

Η αγγελία

«Καταπληκτική ευκαιρία για έναν έμπειρο Chef De Partie να ενταχθεί στην ομάδα του Nusret στο νέο εστιατόριο στο Λονδίνο», λέει αρχικά η αγγελία και συνεχίζει: «Ως Chef De Partie, θα δουλέψετε με μερικά από τα καλύτερα υλικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό, σε ένα από τα πιο διάσημα ψητοπωλεία στον κόσμο.

Θα παίξετε ζωτικό ρόλο σε μια μεγάλη ομάδα και θα υποστηρίξετε τον επικεφαλής chef κατά τη διάρκεια της εργασίας σας.
Στον επιτυχημένο υποψήφιο Nusr-Et το Λονδίνο προσφέρει έναν άκρως ανταγωνιστικό μισθό και εξαιρετικές ευκαιρίες για να αναπτύξει μια παγκόσμια καριέρα.

Αν είσαι Chef de Partie και θέλεις να δουλέψεις στο διάσημο ψητοπωλείο, στείλε το βιογραφικό σου... Θέλουμε να σε ακούσουμε!»

Δυσκολεύεται να βρει προσωπικό

Αρκετά θελκτική η αγγελία, δεν πιστεύετε; Όμως, μια στιγμή… Πραγματικά έχει ανάγκη να βάλει αγγελία για να βρει chef ο Nusret στο εστιατόριό του στο Λονδίνο; Τόσο δύσκολο είναι να βρει εργατικό δυναμικό το πολυδιαφημισμένο εστιατόριο του Τούρκου chef, στο οποίο κοστίζει 1.500 λίρες η διάσημη «χρυσή μπριζόλα».

Δεν πήγε κόσμος στις συνεντεύξεις

Πρόσφατα, το εστιατόριο του Nusret στο Λονδίνο διεξήγαγε τρεις ανοιχτές ημέρες συνεντεύξεων, αλλά όταν ένας ρεπόρτερ της «Evening Standard» πήγε για ρεπορτάζ μήπως βγάλει κανένα λαβράκι, έπαθε «σοκ» όταν δεν βρήκε κανέναν εκεί:

«Είμαι έκπληκτος που δεν βλέπω ουρές ή πλήθη... Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο έξω να κρατά ανυπόμονα το βιογραφικό του» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Σκέφτηκα ότι ίσως έκανα λάθος στη μέρα. Ρωτάω τον θυρωρό και μου είπε ότι μερικά άτομα είχαν εμφανιστεί, γύρω στους είκοσι. Ο τόνος της φωνής του όμως έγινε ψηλότερος και κατάλαβα πως υπερέβαλλε».