Έτσι έπεισαν τον συζυγοκτόνο να παραδοθεί: Του έκοψαν τη σύνδεση στο κινητό και του είπαν ότι η Νεκταρία ζει

Newsroom
Έτσι έπεισαν τον συζυγοκτόνο να παραδοθεί: Του έκοψαν τη σύνδεση στο κινητό και του είπαν ότι η Νεκταρία ζει
Όλη η «επιχείρηση» των διαπραγματευτών για να πείσουν τον συζυγοκτόνο Γιάννη της Ιεράπετρας να παραδοθεί.

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θύμισε η προσπάθεια των αστυνομικών αρχών να πείσουν να μην πέσει - αρχικά- από τον γκρεμό- ο 54χρονος συζυγοκτόνος της Νεκταρίας στην Ιεράπετρα της Κρήτης και εν συνεχεία να παραδοθεί. Επί σχεδόν 7 ώρες, ο δολοφόνος της 48χρονης βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, έχοντας πιο πριν κατακρεουργήσει την πρώην σύζυγό του και μητέρα 4 παιδιών, με τις αρχές να κάνουν αγώνα δρόμου και τις απαραίτητες κινήσεις για να τον πείσουν να παραδοθεί.

«Διάβασαν» το προφίλ του

Σύμφωνα λοιπόν με το Cretalive.gr, οι διαπραγματευτές προσπάθησαν να «διαβάσουν» όσο καλύτερα μπορούσαν τον Γιάννη. Να αντλήσουν πληροφορίες για το προφίλ του μέσα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, αλλά και μέσω του ψυχιάτρου, καθώς είχαν πληροφορίες πως ίσως και χθες, είχε κλείσει ραντεβού με τον γιατρό προκειμένου να ξεκινήσει αγωγή.

Έκοψαν τη σύνδεση του κινητού του

Με τα κανάλια και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος και να μεταδίδονται live όλες οι εξελίξεις, οι διαπραγματευτές το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν να διακοπεί η σύνδεση στο κινητό του τηλέφωνο ώστε να μην έχει καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο και καμία επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».

«Η Νεκταρία είναι ζωντανή»

Αυτό όμως που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ήταν η πληροφορία που του έδωσαν. Ότι η Νεκταρία ήταν ζωντανή. Βρισκόταν στο χειρουργείο για να κρατηθεί στη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο έδιναν διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει. Αφού ήταν ζωντανή, δεν είχαν τελειώσει όλα. Υπήρχε περιθώριο διόρθωσης και συγνώμης.

Επιστράτευσαν τον 22χρονο γιο τους

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, οι διαπραγματευτές επιστράτευσαν τον 22χρονο γιο, ώστε να πείσει τον πατέρα του να μην πέσει στον γκρεμό και να παραδοθεί στις αρχές. Και όλα αυτά σε απόσταση 50 μέτρων από το άψυχο σώμα της μαμάς του και ενώ ο ίδιος το είχε αντικρίσει. Και όταν πια ο συζυγοκτόνος Γιάννης, μετά από ώρες πείστηκε να παραδοθεί και να μπει στο ασθενοφόρο, το παιδί κατέρρευσε ψυχολογικά, όπως μετέφεραν στο Cretalive αστυνομικές πηγές.

Έβαλαν φίλο του να του μιλήσει

Οι διαπραγματευτές παράλληλα, επιστράτευσαν και φιλικό πρόσωπο του συζυγοκτόνου Γιάννη για να του μιλήσει. Το άτομο αυτό υποβλήθηκε σε ειδική συνέντευξη και τελικά οι διαπραγματευτές έδωσαν το «πράσινο φως», σε αντίθεση με άλλο πρόσωπο, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για τη διαδικασία. Η παρουσία του φίλου έπεισε τον Γιάννη να οπισθοχωρήσει από το γκρεμό και να δώσει τέλος σε αυτό το πολύωρο θρίλερ, πιστεύοντας πως η Νεκταρία πράγματι ζούσε!