Χατζηδάκης: «Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από το νέο χρόνο» (vid)

Newsroom
Χατζηδάκης: «Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από το νέο χρόνο» (vid)
Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού σχεδιάζει η Κυβέρνηση μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Open ο Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ανέφερε αρχικά πως «εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%.

Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη. Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό»!

Στη συνέχεια έγινε πιο ξεκάθαρος λέγοντας: «Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο».

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε αναφορά και στις εκκρεμείς συντάξεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το καλοκαίρι του 2019 αυτές ήταν 190.000 και σήμερα έχουν πέσει στις 129.000: «Τώρα θα δώσουμε έμφαση στις συντάξεις από το 2019 και πριν. Στόχος σε 3-4 μήνες να τις κλείσουμε αυτές από το 2019 και πριν».

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είπε: «Σεβόμαστε αποφάσεις Δικαιοσύνης. Θα δούμε και τις αντοχές της οικονομίας όμως με το υπουργείο Οικονομικών. Για τα αναδρομικά έχει κλείσει το θέμα για τους συνταξιούχους από το 2016 και μετά και θα πάρουν λεφτά τις επόμενες μέρες».