Τον απέλυσαν και το δικαστήριο του έβγαλε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων

Newsroom
Τον απέλυσαν και το δικαστήριο του έβγαλε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο David Duvall από το Μίσιγκαν, ήταν αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επικοινωνίας στην Novant Health και υποστήριζε πως τον απέλυσαν γιατί είναι λευκός και άντρας.

Αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε το δικαστήριο σε έναν λευκό άντρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι από την εργασία του, τον απέλυσαν λόγω του χρώματος και του γένους του. Ο David Duvall από το Μίσιγκαν, ήταν αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επικοινωνίας στη μη κερδοσκοπική υγειονομική εταιρεία Novant Health για πέντε χρόνια, όταν απολύθηκε αιφνίδια τον Ιούλιο του 2018.

«Απολύθηκα γιατί είμαι λευκός και άντρας»

Στην καταγγελία του, την οποία υπέβαλε μετά από περίπου έναν χρόνο, ο Duvall είπε ότι η Novant Health προσέλαβε στη συνέχεια μια λευκή και μια μαύρη γυναίκα στη θέση του. Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του «Insider», ο Duvall ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε χωρίς λόγο «στο πλαίσιο μιας σκόπιμης εκστρατείας για την προώθηση της διαφορετικότητας στις διοικητικές τάξεις του». Ο δικηγόρος του Duvall, Luke Largess, είπε στο NBC News ότι, ο πελάτης του απολύθηκε λίγες μέρες πριν από την πέμπτη επέτειό του στην εταιρεία, όταν θα δικαιούταν μεγαλύτερη αποζημίωση» ενώ στο μήνυμά του είπε: «Το θέμα είναι να μην παραβλέψουμε την φυλετική διάκριση, αλλά να το κάνουμε νόμιμα».

«Είχε ελλιπή απόδοση»

Από τη Novant Health επανειλημμένα αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τόνισαν ότι ο λόγος που απολύθηκε ήταν εξαιτίας ελλιπών επιδόσεων και ανάθεσης κρίσιμων καθηκόντων σε υφισταμένους. Όχι για λόγους διαφορετικότητας.

2

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας επιδίκασε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων στον Duvall, κρίνοντας ότι «η φυλή του Duvall (Καυκάσιος) ή/και το φύλο του (άντρας) ήταν ένας κινητήριος παράγοντας στην απόφαση της Novant Health να τον απολύσει».

Η απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία στην τοποθέτηση-απάντησή της στην απόφαση του δικαστηρίου, ανέφερε πως είναι «εξαιρετικά απογοητευμένη από την ετυμηγορία, καθώς πιστεύουμε ότι δεν υποστηρίζεται από τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, τα οποία περιλαμβάνουν τον λόγο για τον τερματισμό της συνεργασίας μας με τον κ. Duvall». Συνέχισε μάλιστα αναφέροντας: «Θα διεκδικήσουμε όλες τις νομικές επιλογές μας, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στην απόφαση». Ο δικηγόρος του Duvall ανέφερε πως «ένας εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει και να αντικαταστήσει εργαζομένους προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό»!