«Έστησε» την απαγωγή της και τα λύτρα από τον άντρα της τα έπαιξε στο μπίνγκο

Newsroom
«Έστησε» την απαγωγή της και τα λύτρα από τον άντρα της τα έπαιξε στο μπίνγκο
Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε σε μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών, όπου συνελήφθη, ενώ έπαιζε ένα παιχνίδι μπίνγκο.

Θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, ωστόσο μία γυναίκα από την Ισπανία, αποφάσισε να το «γυρίσει» στην πραγματικότητα. Τι έκανε λοιπόν; Σκηνοθέτησε την απαγωγή της, πήρε λύτρα από τον άντρα της και τα έπαιξε στο μπίνγκο, όπως ανέφερε και η επίσημη αναφορά της αστυνομίας, η οποία φυσικά τη συνέλαβε.

Η 47χρονη ανώνυμη γυναίκα προσποιήθηκε την (ψεύτικη) απαγωγή της ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν στο νοσοκομείο και πίστευε πως η γυναίκα του βρισκόταν σε κίνδυνο της ζωής της.

Κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει την (υποτιθέμενη) απαγωγή της συζύγου του, καθώς είχε λάβει έναν μήνυμα από την ίδια που του έλεγε ότι είχαν απαγάγει και του εξηγούσε τι έπρεπε να κάνει για να επανακτήσει την ελευθερία της.

Μια επίλεκτη μονάδα απαγωγών της αστυνομίας κινητοποιήθηκε άμεσα για να τη σώσει, αλλά πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς, χάρη εν μέρει στα πλάνα που εξασφάλισε η αστυνομική δύναμη Mossos d'Esquadra.

2

Η καταλανική αστυνομία είχε πλάνα που αποτυπώνουν τη γυναίκα να παίρνει τα χρήματα από τα λύτρα πριν πάει σε μια αίθουσα μπίνγκο για να τα ξοδέψει. Το βίντεο την έδειχνε να πλένει τα χέρια της με τζελ στην είσοδο των εγκαταστάσεων πριν περάσει από τους κουλοχέρηδες, στην αίθουσα μπίνγκο. Επισκέφτηκε ένα καζίνο στη Μπανταλόνα, κοντά στη Βαρκελώνη και συνελήφθη στη μέση ενός παιχνιδιού μπίνγκο ως ύποπτη για ψεύτικο έγκλημα και εκβιασμό.

Βγήκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης, αλλά βρίσκεται εν αναμονή της δικάσιμου.

Ένας εκπρόσωπος της Mossos d'Esquadra επιβεβαίωσε πως «οι αξιωματικοί συνέλαβαν μια 47χρονη Ισπανίδα επειδή προσποιήθηκε ότι της στερούσαν την ελευθερία της και ισχυρίστηκε ότι οι απαγωγείς της ζητούσαν 6.000 ευρώ για να την αφήσουν ζωντανή.

Ειδοποιηθήκαμε από τον σύζυγο του φερόμενου θύματος που επικοινώνησε με αξιωματικούς που εδρεύουν στη Μπανταλόνα κοντά στη Βαρκελώνη, ότι είχε λάβει πολλά μηνύματα από κινητό τηλέφωνο στα οποία η σύζυγός του έλεγε ότι είχε απαχθεί και τον συμβούλεψε πώς να ενεργήσει.

2

Ειδικοί από μια μονάδα απαγωγών και εκβιασμών κλήθηκαν να αναλάβουν την έρευνα και κατάφεραν να ανακαλύψουν ότι η γυναίκα δεν είχε απαχθεί και είχε πρόσβαση σε μέρος των χρημάτων που είχε καταβάλει ο σύντροφός της ως λύτρα.

Βρέθηκε ασφαλής και καλά λίγες ώρες αργότερα σε μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών όπου συνελήφθη ενώ έπαιζε ένα παιχνίδι μπίνγκο».