Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για Πέραμα: Διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου και επιχειρησιακή αξιολόγηση εντός 5 ημερών

Newsroom
Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για Πέραμα: Διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου και επιχειρησιακή αξιολόγηση εντός 5 ημερών
Με τη μορφή κατεπείγοντος προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη. ΜΑΤ στο Δικαστικό Μέγαρο που πήγαν οι 7 αστυνομικοί να καταθέσουν στον Εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε με τη μορφή του κατεπείγοντος τη διενέργεια επιχειρησιακής αξιολόγησης της ΕΛ.ΑΣ. και του αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη, για την αιματηρή και θανατηφόρα καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε η επιχειρησιακή αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Ενώπιον Εισαγγελέα οι αστυνομικοί

2

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τα ΜΑΤ να φυλάνε το Δικαστικό Μέγαρο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικό (υπαστυνόμος).

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. Η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.