Οι ΔΙ.ΑΣ. παράκουσαν εντολή του Κέντρου να σταματήσουν την καταδίωξη και να μην υπάρξει εμπλοκή

Newsroom
Οι ΔΙ.ΑΣ. παράκουσαν εντολή του Κέντρου να σταματήσουν την καταδίωξη και να μην υπάρξει εμπλοκή
Το Κέντρο είχε δώσει σήμα να μην συνεχίσουν οι ΔΙ.ΑΣ. την καταδίωξη, για να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών.

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη, αναφορικά με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, προέβη η «Καθημερινή», η οποία επικαλείται και αυτήκοες μάρτυρες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει λοιπόν, το Κέντρο είχε δώσει σήμα μέσω του ασυρμάτου- και φυσικά κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της υπηρεσίας- να μην συνεχίσουν οι αστυνομικοί των ΔΙ.ΑΣ. την καταδίωξη, για να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών.

Ο εκφωνητής του Κέντρου Άμεσης Δράσης μάλιστα μετέφερε αρκετές φορές, σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρας που επικαλείται η «Κ», να διακόψουν την καταδίωξη και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή.

Ο επικεφαλής της ομάδας των ΔΙ.ΑΣ. που μετείχε στην καταδίωξη απάντησε μέσω του ασυρμάτου «ελήφθη», διαβεβαιώνοντας τους προϊσταμένους του, ότι δεν συνεχίζει την καταδίωξη. Το Κέντρο διαβίβασε στη συνέχεια προς τους αστυνομικούς που εκτελούσαν βάρδια τα υπόλοιπα σήματα που εκκρεμούσαν.

Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. από το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω, μόλις εντόπισαν το όχημα συνέχισαν την καταδίωξη και ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων, ότι είχαν εμπλακεί σε ένοπλη καταδίωξη. Ότι οι ύποπτοι είχαν εμβολίσει πέντε μηχανές και ότι οι δύο δράστες ήταν τραυματίες. Το Κέντρο στη συνέχεια έστειλε δυνάμεις ενίσχυσης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ηγεσία της υπηρεσίας ενώ το θέμα απασχολεί έντονα το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ώρες.