Ειδικός εξηγεί πως το όπλο του Μπόλντουιν σκότωσε την 42χρονη: «Το περιβάλλον ευνοούσε τα λάθη» (vid)

Newsroom
Ειδικός εξηγεί πως το όπλο του Μπόλντουιν σκότωσε την 42χρονη: «Το περιβάλλον ευνοούσε τα λάθη» (vid)
Ένας pro maker & artist εξηγεί ότι ο Άλεκ Μπόλντουιν υποτίθεται πως θα είχε άδειο όπλο και ότι όλο το επιτελείο ήταν κουρασμένο, οπότε αυτές οι συνθήκες ευδοκιμούν για μοιραία λάθη.

Ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς και ο τραυματισμός του Τζόελ Σόουζα (βγήκε από το νοσοκομείο) από τον -κατά λάθος- πυροβολισμό του Άλεκ Μπόλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», έχει συνταράξει όλο τον κόσμο και έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πως μπορεί να έγινε αυτό. Ο ηθοποιός «πυροβόλησε απευθείας στην κάμερα όπου στέκονταν ο Τζόελ Σόουζα και η Χαλίνα Χάτσινς», με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της πρώτης και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

@propstohistory

##greenscreen ##rust

♬ original sound - Props To History

Ένας pro maker & artist διατύπωσε στον λογαριασμό του στο TikTok «Props To History» τη δική του άποψη για το πως έγινε το δυστύχημα: «Είναι πιθανό το όπλο που χρησιμοποιούσε να είχε ακατάλληλη (για την ταινία) σφαίρα ή να υπήρχε φραγμένο στην κάννη. Ακόμα το όπλο να υπέστη καταστροφική βλάβη και στην πραγματικότητα να διαλύθηκε».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο Άλεκ Μπόλντουιν υποτίθετε ότι δεν θα είχε ένα γεμάτο όπλο, στην πραγματικότητα έπρεπε να έχει άδειο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, έκανε μια δήλωση (ο Μπόλντουιν) για το ότι το επιτελείο ήταν πολύ καταπονημένο και όλοι ήταν αρκετά κουρασμένοι. Και αυτό είναι ένα περιβάλλον για να γίνουν λάθη».

Τόνισε στη συνέχεια δε: «Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη, προφανώς και δεν μπορώ να πω, τίποτα δεν έχει δημοσιευτεί και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση. Αλλά μπορώ να φανταστώ πόσο καταστροφικό είναι αυτό για το επιτελείο του «Rust» και τους ανθρώπους που ήταν στο πλατό, καθώς και για τον Άλεκ Μπόλντουιν που σίγουρα δεν το έκανε εσκεμμένα».

Καταλήγοντας είπε: «Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι λένε οι επίσημες αναφορές για το τι συνέβη ακριβώς. Ο σερίφης που είναι εκεί στη Σάντα Φε, δεν επέβαλε κατηγορίες γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα».