Κακοποιημένη γυναίκα μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύζυγό της και είπε: «Έπρεπε να του δώσω κι άλλες. Να πάρω το παλτό μου;»

Newsroom
Κακοποιημένη γυναίκα μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύζυγό της και είπε: «Έπρεπε να του δώσω κι άλλες. Να πάρω το παλτό μου;»
Η 66χρονη Πενέλοπε Τζάκσον, μαχαίρωσε τρεις φορές τον σύζυγό της Ντέιβιντ, συνταξιούχο αντισυνταγματάρχη και είπε ότι «αν μου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανα ξανά. Και για 125 εκατομμύρια χρόνια φυλακής... άξιζε τον κόπο».

Μία σύζυγος στη Βρετανία καλεί την αστυνομία και ανακοινώνει πως έχει μαχαιρώσει τον σύζυγό της και είναι αιμόφυρτος στην κουζίνα. Όταν της αναφέρουν πως μπορούν να στείλουν βοήθεια, εκείνη απαντάει «όχι». Θέλει απλά να πεθάνει, γιατί δεν αντέχει άλλο την κακοποίηση. Η 66χρονη Πενέλοπε Τζάκσον, μαχαίρωσε τρεις φορές τον σύζυγό της Ντέιβιντ, συνταξιούχο αντισυνταγματάρχη, στο μπανγκαλόου τους στο Μπέροου και ζήτησε από την αστυνομία, στο 18 λεπτών τηλεφώνημά της, να σπεύσει να τη συλλάβει.

Με απόλυτη ψυχραιμία και προφανώς ήρεμη που έχει απαλλαγεί από τον βασανιστή της, είπε στον αξιωματικό ότι «βρίσκεται στην κουζίνα και αιμορραγεί και με «λίγη τύχη θα πεθάνει». Πρόσθεσε δε «τον μαχαίρωσα γιατί… αρκετά. Αρκετά πια! Μπορεί να τον μαχαιρώσω ξανά. Με απειλούσε, αλλά τώρα δεν μπορεί να το κάνει πια».

2

Στη συνέχεια η Πενέλοπε Τζάκσον είπε: «Ξέρω ότι όλο αυτό καταγράφεται, αλλά έχω περάσει αρκετή κακοποίηση και κακία. Δεν κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω. Του αξίζουν όλα αυτά. Αποδέχομαι τις συνέπειες. Ίσως πάω να το ξανακάνω. Το έκανα μία φορά (σ.σ. τον μαχαίρωσε), μου είπε ότι δεν θα το ξανακάνει (σ.σ. να την κακοποιήσει) και μετά το έκανα άλλες δύο». Ο αστυνομικός, στην άλλη άκρης της γραμμής ρώτησε την Πενέλοπε αν τον μαχαίρωσε στην καρδιά και εκείνη απάντησε: «Δεν έχει».

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της και την έβαλαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η 66χρονη τους ρώτησε: «Μπορώ να πάρω το παλτό μου;».

Οι αστυνομικοί λένε στη συνέχεια πως θα έπρεπε να πάνε οι γιατροί μέσα και να προσπαθήσουν να τον σώσουν, αλλά η Πενέλοπε λέει: «Όχι, όχι, όχι, σας παρακαλώ, μη... Θα έπρεπε να τον είχα μαχαιρώσει περισσότερο». Η 66χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η ίδια ισχυρίστηκε πως χρειαζόταν μια «διέξοδο» από την «κακοποιητική σχέση».

2

Οι αστυνομικοί την συμβούλευσαν να μην πει τίποτα και να ακούσει πρώτα έναν νομικό, αλλά η ίδια απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα να ακούσω. Το έκανα. Το γιατί το έκανα είναι διαφορετικό θέμα, αλλά το έκανα. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα το έκανα ξανά, ακόμα κι αν με φυλάκιζαν για 125 εκατομμύρια χρόνια, θα άξιζε τον κόπο. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις».