Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Ο γάμος του Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Ο γάμος του Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι
Σαν σήμερα, το 1968 η πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ζακλίν Κένεντι παντρεύεται τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Στις 20 Οκτωβρίου 1968, στο εκκλησάκι του Σκορπιού, η Τζάκι Κένεντι έγινε Τζάκι Ωνάση, μετά τον γάμο της με τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 έλαμψε στα μάτια του Ωνάση η γοητευτική χήρα του δολοφονηθέντος προέδρου των Η.Π.Α. Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και σαν σήμερα την έκανε με κάθε επισημότητα κα. Ωνάση.

Σε σημαντικά γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου είχαμε:

1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1888: Εγκαινιάζεται το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

1912: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τα Γιαννιτσά. Οι Τούρκοι υποχωρούν στη Θεσσαλονίκη.

1921: Μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο γάλλος πρεσβευτής Φρανκλέν Μπουγιόν υπογράφει με τον Κεμάλ Ατατούρκ τη Συμφωνία της Άγκυρας, η οποία προβλέπει αναγνώριση του Κεμαλικού καθεστώτος, εμπορικές συναλλαγές, αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές και χορήγηση όπλων.

1944: Ο σοβιετικός στρατός και οι Γιουγκοσλάβοι Παρτιζάνοι απελευθερώνουν το Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας.

1968: Η πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ζακλίν Κένεντι παντρεύεται τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

1969: Σε ποινές κάθειρξης 16 και 10 ετών αντίστοιχα καταδικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών οι Αλέξανδρος Αρχάκης, λοχαγός ε.α. και Δημήτρης Λέκκας, έμπορος, κατηγορούμενοι για βομβιστικές ενέργειες εναντίον του καθεστώτος.

1973: Ανοίγει η Όπερα του Σίδνεϋ.

1977: Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων 3 μέλη του ροκ συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd (Ronnie Van Zant, Steve Gaines, Cassie Gaines) σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα 5 μίλια βορειοανατολικά του Γκίλσμπουργκ του Μισισίπι.

1980: Ξεσηκώνονται οι μοναχοί στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο» της σειράς Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ. «Ντύνουν» τα κτίρια των μοναστηριών με αδιαφανές πλαστικό, για να τα προστατέψουν από την ιερόσυλη κάμερα των άγγλων τεχνικών.