Μαρτυρία τουρίστριας που σώθηκε στην Εύβοια από τις πλημμύρες: «Δεμένος με σχοινί πήρε πρώτα τα παιδιά» (vid)

Newsroom
Μαρτυρία τουρίστριας που σώθηκε στην Εύβοια από τις πλημμύρες: «Δεμένος με σχοινί πήρε πρώτα τα παιδιά» (vid)
Συγκλονιστική περιγραφή από τη Γερμανίδα τουρίστρια που κινδύνεψε στη Βόρεια Εύβοια.

Την ευγνωμοσύνη της στους πυροσβέστες που την έβγαλαν από τον κίνδυνο εξέφρασε μια Γερμανίδα τουρίστρια που περιέγραψε στον Alpha την εγκλωβισμό της σε μία στέγη στη Βόρεια Εύβοια, από τις πλημμύρες, αποτέλεσμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

«Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στην κορυφή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί και εκείνος μόλις το πέρασε απέναντι, επέστρεψε στο σημείο. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και πήρε και εμένα», ανέφερε αρχικά...

«Ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος μου, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι και πραγματικά ήταν πολύ τυχεροί που δεν πέρασαν αυτό που έζησα εγώ. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Η στάθμη του νερού ανέβαινε ταχύτατα επειδή 15 λεπτά. Βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε».

«Σκέφτεσαι μόνο “πως” να τους σώσεις»

«Έπρεπε να κάνω κάτι» περιγράφει από την πλευρά του, ο πυροσβέστης Γιάννης Φωτιάς: «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να δεθώ και να βγάλω την οικογένεια σε ασφαλές σημείο. Τα παιδάκια κλαίγανε από συγκίνηση. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι να σώσεις τους ανθρώπους. Εγώ έκανα απλά τη δουλειά μου».