Ο Πατούλης απέδωσε ευθύνη στον οδηγό του λεωφορείου: «Θα πάει να περάσει μέσα από το νερό που έχει υπερχειλίσει;» (vid)

Newsroom
Ο Πατούλης απέδωσε ευθύνη στον οδηγό του λεωφορείου: «Θα πάει να περάσει μέσα από το νερό που έχει υπερχειλίσει;» (vid)
Ευθύνη στον οδηγό του λεωφορείου που βούλιαξε στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος έριξε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Μετά τη δήλωση ότι «κατ' ουσίαν δεν είδαμε πλημμυρισμένες γειτονιές»», ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προέβη σε μία ακόμη δήλωση που προκάλεσε εντύπωση, καθώς έριξε ευθύνες στον οδηγό του λεωφορείου που βούλιαξε κάτω από τη Γέφυρα στην Παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για την υπερχείλιση του Ιλυσσού λέγοντας «θα έπρεπε και ο οδηγός να αντιληφθεί ότι μπροστά του είναι ένα ποτάμι. Πού πάει να περάσει το ηλεκτρικό του λεωφορείο;».

1

Όταν οι οικοδεσπότες της εκπομπής είπαν πως έτσι φαίνεται να ρίχνει την ευθύνη σε έναν επαγγελματία οδηγό, ο κ. Πατούλης είπε: «Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες για το γεγονός ότι το έργο τελειώνει σε δύο μήνες. Θα πάει ένας οδηγός να περάσει μέσα από το νερό που έχει υπερχειλίσει; Επειδή είναι επαγγελματίες οδηγοί και έχουν και κόσμο, δεν μπορεί να μην αντιληφθεί. Κι εγώ χειρουργός είμαι, αν συμβεί κάτι στο χειρουργείο δεν θα πάρω την ευθύνη;».

Η ενημέρωση που είχε ο οδηγός, σύμφωνα με το News 24/7 ανέφερε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στην διαδρομή και πως μπορούσε να περάσει κάτω από την γέφυρα.

2

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε μάλιστα: «Υπήρχε μία μεγάλη προσπάθεια εδώ και αρκετούς μήνες μέσα από ένα παρατηρητήριο που δημιουργήσαμε ώστε να ξέρουμε κάθε μέρα πότε καθαρίζονται τα ρέματα ευθύνης μας και έγινε αντιληπτό ότι μπόρεσε να μην δημιουργηθεί η εικόνα ρεμάτων που υπερχειλίζουν όπως στο παρελθόν. Αυτά δεν τα είδαμε».