Ο CEO της Nike και πρώην πρόεδρος των Blazers αποκάλυψε πως είχε δολοφονήσει τον Edward White

Newsroom
Ο CEO της Nike και πρώην πρόεδρος των Blazers αποκάλυψε πως είχε δολοφονήσει τον Edward White
Όταν ήταν 16 ετών σκότωσε τον Έντουαρντ Γουάιτ που ήταν μέλος της αντίπαλης συμμορίας της Cedar Avenue. Δεν υπήρχε κανείς λόγος. Απλά έψαχνε εκδίκηση…

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη ο επικεφαλής της ΝΙΚΕ και CEO Λάρι Μίλερ, ο οποίος είπε πως όταν ήταν μόλις 16 ετών σκότωσε έναν άνθρωπο, ονόματι Έντουαρντ Γουάιτ. Σκότωσε τον (τότε) 18χρονο με πυροβολισμό που ήταν μέλος της αντίπαλης συμμορίας της Cedar Avenue.

Μιλώντας στο Sports Illustrated, ο 72χρονος πλέον Λάρι Μίλερ είπε ότι ήταν μεθυσμένος και έψαχνε για... αίμα, για να εκδικηθεί για τον φίλο του, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αθλητικής αμερικάνικης εταιρείας παραδέχτηκε ότι ο Γουάιτ ήταν απλώς το πρώτο άτομο που είδε και δεν είχε κάνει τίποτα για να προκαλέσει την επίθεση από μέρος του Μίλερ.

«Ήμασταν όλοι μεθυσμένοι. Ήμουν σε ένα θολό τοπίο. Μόλις μπήκε, είπα: Ω, τι έχω κάνει; Χρειάστηκαν χρόνια για να καταλάβω τον πραγματικό αντίκτυπο από αυτά που είχα κάνει. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο είναι ότι έγινε χωρίς λόγο.

1

Εννοώ, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να συμβεί αυτό. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο αγωνίζομαι πραγματικά και σκέφτομαι κάθε μέρα».

Ο Μίλερ συνέχισε εξηγώντας ότι επέλεξε να συζητήσει για το παρελθόν του αφού υπέφερε από ημικρανίες και έβλεπε πολύ έντονους εφιάλτες: «Με έτρωγε μέσα μου. Αν μπορούσα να επιστρέψω και να το διαγράψω, θα το έκανα απολύτως. Αλλά δεν μπορώ...
Έτσι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσω ίσως να αποτρέψω αυτό να συμβεί σε κάποιον άλλο».

Ο Μίλερ σπούδασε και πήρε πτυχίο λογιστικής από το Temple University ενώ ήταν μέσα στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκισή του, συνέχισε να εργάζεται για πολλές τεράστιες εταιρείες, όπως η Kraft και η Campbell Soup.

Ανησυχούσα ότι κάποιος θα με χτυπήσει στον ώμο και θα μου πει: «Γεια, εσύ δεν είσαι ο...; Αυτή η πίεση συσσωρευόταν. Από το να το κρατάω μέσα μου και να φοβάμαι ότι θα βγει και θα καταστρέψει τα πάντα, αποφάσισα να το μοιραστώ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΙΚΕ Τζον Ντόναχιου δήλωσε: «Ο Larry Miller έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Nike και είναι ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας της Nike. Η ιστορία του είναι ένα παράδειγμα ανθεκτικότητας, επιμονής και δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος.

Ελπίζω ότι η εμπειρία του μπορεί να δημιουργήσει έναν υγιή λόγο γύρω από τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, βοηθώντας στην εξάλειψη του στίγματος που κρατά πίσω τους ανθρώπους και τις κοινότητες».