realme 8i: εμπειρία mid-range σε απόλυτα προσιτή τιμή

Παύλος Παπαπαύλου
realme 8i: εμπειρία mid-range σε απόλυτα προσιτή τιμή
H νέα πρόταση της realme έρχεται με τιμή από τα €199 για να καλύψει κάθε γούστο.

Η realme ρίχνει στην αγορά άλλο ένα μοντέλο της, στοχεύοντας αυτή τη φορά αυτούς που αποζητούν μια ικανοποιητική επίδοση σε πολύ χαμηλή τιμή. Η συσκευή είναι διαθέσιμη από σήμερα και στο πλαίσιο γνωριμίας με τους καταναλωτές της χώρας μας, προσφέρεται σε μειωμένη τιμή.

Το νέο τηλέφωνο έρχεται εξοπλισμένο με το πρώτο chip της realme στα 12nm, το G96, το οποίο προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις έως και 65% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Με τη λειτουργία εικονικής μνήμης, η συσκευή φτάνει τα 3GB στο μοντέλο των 4G/128GB, ενώ η 6.6 ιντσών οθόνη του υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz που το κάνει το πρώτο σε αυτήν την κλίμακα τιμής με αυτό το χαρακτηριστικό.

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5000mAh για να βγάζει άνετα μια μέρα χρήσης, ενώ η ίδια η εταιρεία αναφέρει πως σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις μπορεί να υποστηρίζει λειτουργία αναμονής για 28 μέρες ή 47 ώρες συνεχόμενων κλήσεων, 40 ώρες μουσικής ή 11 ώρες αναπαραγωγής videos στο YouTube. Μέσω, δε, του Super Power Saving Mode, η διάρκεια ζωής αυξάνεται αρκετά. Για όσους ψάχνουν και λύση στα της φόρτισης, το τηλέφωνο φτάνει από το 0%-50% σε μόλις 36 λεπτά (18W).

H αναγνώριση του χρήστη γίνεται με λειτουργία σάρωσης δαχτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται ενσωματωμένη στο πλαϊνό πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ή με την αναγνώριση του προσώπου του χρήστη. Για τα του λειτουργικού, η realme έχει χρησιμοποιήσει το realme UI 2.0 με όλες τις νεότερες επιλογές και λειτουργίες, αλλά και δυνατότητες παραμετροποιήσεων.

realme_8i_purple

Στα των καμερών, το realme 8i έρχεται με αισθητήρα 50MP και διάφραγμα f/1.8 και φακό 5MP για ακόμη περισσότερο ευκρινείς και φωτεινές λήψεις. Το σύστημα PDAF θα σας βοηθήσει στην ταχύτερη εστίαση, ενώ με το φακό ασπρόμαυρων λήψεων θα μπορείτε να προσαρμόσετε ειδικά καλλιτεχνικά εφέ για πορτρέτα. Τέλος, υπάρχει και φακός ultra macro για αποστάσεις 4cm. Η selfie cam του τηλεφώνου έχει αισθητήρα 16MP και υποστηρίζει διαδικασία καλλωπισμού με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, HDR, λειτουργία πορτρέτου και λειτουργία Panoselfie.

H συσκευή κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο και μία με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ έχει ειδικό slot για χρήση 3 εξτρά καρτών (δύο για κάρτες SIM και μία κάρτα SD).

Η αρχική τιμή του realme 8i στα 4GB/64GB είναι €219, ενώ για την έκδοση 4GB/128GB η τιμή ανεβαίνει στα €239. Μέχρι και τις 20 του μήνα, υπάρχει έκπτωση και στα δύο τηλέφωνα που θα πωλούνται έναντι €199 και €219 αντίστοιχα.