Πρωτιά για τα «seatrac» στη Γλυφάδα: Εξυπηρέτησαν 8.700 ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή αναπηρία

Newsroom
Πρωτιά για τα «seatrac» στη Γλυφάδα: Εξυπηρέτησαν 8.700 ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή αναπηρία
Παρατηρήθηκε συνολικά η αύξηση της χρήσης τους στις παραλίες κατά 33%.

Περίπου 8.700 ανθρώπους εξυπηρέτησαν τα δύο «seatrac» στη Γλυφάδα, με τις δύο μπάρες που βοηθούν αναπήρους να είναι οι πρώτες Πανελλαδικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το notia.gr. Συνολικά μάλιστα, παρατηρήθηκε η αύξηση της χρήσης τους στις παραλίες κατά 33%.

«Είναι μια πρωτιά αλλιώτικη από τις άλλες που μας κάνει πολύ υπερήφανους, γιατί εξασφαλίζουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση στην πράξη» ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

1

Τα seatrac αποσύρθηκαν για φύλαξη και συντήρηση για τον χειμώνα χειμερινή περίοδο και θα επανέλθουν στη θέση τους του χρόνου την άνοιξη.

Μιλάμε για δύο μηχανισμούς που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα, ενώ ο δήμος Γλυφάδας έχει και το απαραίτητο προσωπικό, που ήταν εκεί καθημερινά για να βοηθάει όσους κάνουν χρήση του μηχανήματος.

1

Η δομή δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς υπάρχουν υποστηρικτικές υποδομές, από τις ντουζιέρες και τις τουαλέτες μέχρι θέσεις στάθμευσης.