Στον Ευαγγελισμό η Φώφη Γεννηματά με ειλεό: «Δεν θα είμαι υποψήφια για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ»

Newsroom
 Στον Ευαγγελισμό η Φώφη Γεννηματά με ειλεό: «Δεν θα είμαι υποψήφια για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ»
Υπέστη υποτροπή της βασικής της νόσου.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται η Φώφη Γεννηματά, καθώς εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας (11/10) με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε πως υπέστη υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η ίδια έγραψε στο Facebook:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση κυρίως του λεπτού αλλά και του παχέος εντέρου, η οποία πήρε το όνομά της από το ομώνυμο τελικό τμήμα του λεπτού εντέρου.

Χαρακτηρίζεται από διαταραχές στη διάταξη των εντερικών ελίκων, τον περισταλτισμό, την αιμάτωση, την κινητικότητα της τροφής εντός του εντερικού αυλού οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετό, δυσκοιλιότητα και έντονο κοιλιακό άλγος.

Σε προχωρημένα στάδια παρουσιάζεται εντερική νέκρωση και οξεία κοιλία, μια κατάσταση όπου απαιτείται επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση και εάν δε θεραπευθεί ο ασθενής καταλήγει νεκρός. Ο ειλεός διακρίνεται σε δύο κατηγορίες, τον αποφρακτικό και τον παραλυτικό ειλεό.

Η Φώφη Γεννηματά ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ότι λόγω αδιαθεσίας, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ.